Grecia va intampina probleme majore daca incearca sa paraseasca Zona Euro din cauza faptului ca uniunea monetara a fost construita fara iesiri, a declarat ministrul britanic de Externe, William Hague, pentru BBC One, relateaza Mediafax.

"Trebuie sa fie pregatiti sa adopte masuri pentru a impiedica sume in euro sa iasa din tara, posibil sa apeleze la controale la granita", a declarat Hague adaugand ca guvernul elen nu are "vechea moneda pregatita in seifuri gata sa fie distribuita."

"Nu exista un mod direct de a iesi din Zona Euro. A fost construita fara iesiri", a declarat Hague.

Ministrii de Finante din Zona Euro urmeaza sa se intalneasca luni pentru a discuta al doilea pachet de ajutor financiar pentru Grecia in valoare de 130 de miliarde de euro.

Ministrul britanic a mai atras atentia ca Zona Euro are nevoie de o integrare mai puternica pentru a functiona. "Este necesara o integrare fiscala mai ampla, este nevoie de integrare politica - nu poate functiona fara. [...] Cand Germania face parte dintr-o uniune monetara precum aceasta, impune asupra celorlalti disciplina germana daca vor sa ramana membri mult timp."