Executia bugetara: Excedent de un miliard de lei in ianuarie
1. Veniturile bugetului general consolidat, în sumă de 16,3 miliarde lei au fost cu 11,3% mai mari faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent în termeni nominali si cu 0,1 puncte procentuale ca pondere in PIB.
La principalele venituri fiscale s-au înregistrat creşteri semnificative faţă aceeasi data a anului precedent, respectiv la taxa pe valoare adăugată, cu 15,4%, accize cu 41,7%, impozitul pe venit cu 17,8%, contribuţii de asigurari sociale cu 10,3%.
La nivelul administraţiilor locale au crescut atât veniturile din impozite şi taxe pe proprietate cu 6,6% faţă de anul precedent, cât şi veniturile nefiscale cu 33,7%.
Sumele rambursate de Uniunea Europeană în contul plaţilor efectuate din resurse publice au crescut cu 27,5% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.
2. Cheltuielile bugetului general consolidat în sumă de 15,3 miliarde lei, au crescut în termeni nominali cu 10,6% faţă de anul precedent.
Creşterea s-a înregistrat în principal la proiectele finanţate din fonduri UE, cu 44,1% mai mari faţă de anul 2011 şi dobânzi cu 42,7%.
Au crescut de asemenea cheltuielile cu bunuri şi servicii cu 6,2%, ca urmare a plăţilor din fondul de sănătate pentru servicii medicale şi medicamente, precum şi cheltuielile de personal cu 8,1%.
Cheltuielile pentru investiţii care includ cheltuielile de capital, precum şi cele aferente programelor de dezvoltare finanţate din surse interne şi externe, au fost de 2,5 miliarde lei crescând în termeni nominali de 2,5 ori faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.

K2 - Povestea ”muntelui sălbatic” - Tragedii și victorii pe un monument fantastic din piatră, zăpadă și gheață
Adele, The Cure, Drake și alții. Ce albume așteptăm odată cu revenirea industriei muzicale în 2021
INTERVIU Cum ne ferim de conspirațiile pe seama vaccinului anti-COVID: Fiecare reacție adversă cunoscută până acum e exagerată de conspiraționiști. Ți se dă de înțeles că vei păți cu certitudine acel lucru
VIDEO Vlog-ul lui Cristian Presură: Cum combat experții în Sănătate principalele temeri legate de vaccinul anti-Covid
Vaccinarea profesorilor rămâne prioritate doar în vorbe / Sindicate: Nu pot să se programeze, unora le este teamă să meargă la școală nevaccinați / Cazul concret a două învățătoare
Afacere păguboasă pentru stat: Peste 90 de milioane de măști din Vietnam zac într-un antrepozit vamal, fără prea mari șanse de a mai fi folosite
Ghidul înregistrării unei persoane juridice în platforma de vaccinare anti-COVID: Cine si cum poate programa la vaccinare angajații unei firme
„Cel mai greu proiect de infrastructură al României”. Drulă: „Sunt atât de multe tâmpenii făcute pe acest proiect” / Detalii despre Autostrada Unirii A8
Aici pur si simplu se vede efectul masurilor de asanare econimica din ultimii ani, in fapt eliminarea multor pomeni de la buget (electorale sau nu).
Desigur asta nu o sa convina deloc celor care au latrat in tot acest timp ca boc duce tata in faliment, si acum vor califica aceste rezultate drept pomeni electorale. Aici abia se poate veadea un sablon :)