Aproximativ 600 de milioane de euro din bugetul Uniunii Europene dispar in fiecare an din cauza fraudelor, a afirmat marti Francoise Le Bail, care conduce directia generala pentru Justitie a Comisiei Europene, citata de AFP.

"Exista cifre care ne fac sa credem ca aproximativ 600 de milioane de euro din bugetul UE continua sa dispara in fiecare an" din cauza fraudelor, a spus Le Bail, in cursul unei conferinte de presa sustinute la Haga. Bugetul UE pentru 2012 se ridica la 129 miliarde de euro.

"Este doar partea vizibila a aisbergului", a adaugat ea.

Presedintele Eurojust Aled Williams a afirmat, la randul sau, ca tehnologia si deschiderea pietelor europene au facilitat activitatile criminale.

"Adevarul este ca, in urma cu 20 de ani, un telefon mobil era foarte rar", a spus el, adaugand: "in zilele noastre, este universal si face parte din echipamentul oricarui dealer care se respecta".

Eurojust, care reuneste procurorii, judecatorii si politistii, este insarcinat cu coordonarea anchetelor criminale si a urmaririlor judiciare in dosarele transfrontaliere.

Organizatia a avut de-a face in 2011 cu 1.400 de dosare, fata de aproximativ 200 in cursul primului sau an de existenta, in 2002.