"​Exista o lista de societati care nu au datorii la stat si care liciteaza pentru marfa confiscata in aceste zile de ANAF. Practic, marfa nici nu se misca din locul in care a fost confiscata, ci se organizeaza licitatii, firmele care castiga preluand marfa si valorificand-o. Nu este si cazul oualor, unde s-a dispus distrugerea acestora, in conditiile legii. Se face o comisie formata din mai multe institutii ale Statului si se procedeaza la distrugerea marfurilor perisabile", au declarat pentru HotNews apropiati ai ANAF.

Comisarii sectiei Ilfov a Garzii Financiare au confiscat in 28 februarie a.c., 14 tiruri incarcate cu 330.000 oua, 20 tone zahar, 122 tone clementine, 18 tone portocale, 3,5 tone tomate, 24 tone varza alba, precum şi cu alte marfuri alimentare. Produsele urmau sa fie vandute pe piata neagra. Tirurile erau monitorizate prin aplicatia TRAFIC CONTROL, sistem care permite Garzii Financiare sa verifice permanent, 24 de ore din 24, toate achizitiile intracomunitare. Marfa va fi valorificata de catre directiile de finante publice.

​"Folosim o aplicatie, TransControl, in care sunt incluse toate companiile care fac comert intracomunitar. Se fac verificari amanuntite, iar acest lucru prelungeste timpul de asteptare. Mergem pe comertul cu grupe de produse din grupele de risc cel mai ridicat. Le stiti si dumneavoastra- legume, fructe, cereale etc.", a declarat zilele trecute pentru HotNews.ro presedintele ANAF Sorin Blejnar. Reamintim ca premierul Mihai Razvan Ungureanu a solicitat ca in termen de 60 de zile, combaterea evaziunii fiscale in zonele alcool si produse vegetale sa aduca venituri la buget de cel putin 1,5% din PIB.