Patru companii din 10 aflate in top 500 au fost fondate de un imigrant sau copil de imigrant, scrie Michael Bloomberg, primarul New York-ului, intr-un articol din Detroit Free Press. Imigranţii, mai ales cei calificati, joacă un rol vital în dezvoltarea economiei americane fiecare absolvent străin, al unei universitati americane duce la formarea în medie a 2,62 de locuri de muncă pentru muncitorii americani, mai scrie Bloomberg.

Ce au in comun Jeremy Lin de la Knicks cu Lidström Nicklas de la Red Wings? Amandoi isi datoreaza succesul in viata, imigraţiei. Lin, ai căror părinţi au venit din Taiwan şi Lidström, care a fost născut în Suedia, ajuta nu doar companiile la care lucreaza sa vanda biletele si respectiv marfurile pe care le produc, ci ajuta si dezvoltarea pe orizontala a industriilor. Proprietarii de taverne isi bazeaza vanzarile pe contributiile acestora. De asemenea, cei doi ajuta NBA şi NHL să se extindă pe pieţele de peste mări - un lucru pe care fiecare mare corporaţie din America încearcă să-l facă. Cu cat o companie îşi extinde exporturile sale peste mări, cu atat mai multe locuri de muncă se pot infiinta în Statele Unite - producand astfel venituri fiscale mai mari pentru autoritatile locale ori cele federale.

Cel mai frustrant pentru economia americana este atunci cand imigrantii, dupa ce termina o universitate pe teritoriul SUA se intorc in tarile lor de origine si dezvolta acolo un business sau mai rau, lucreaza pentru companii care le concureaza pe cele americane.

Citeste aici intregul articol