Sectorul serviciilor din Statele Unite ale Americii a avut in februarie cea mai rapida rata de majorare din ultimul an, sustinut de cresterea comenzilor noi care au urcat preturile, arata rezultatele unui sondaj citat de BBC.

Indicele de Management de aprovizionare, calculat pentru activitatea non-industriala, a crescut la 57.5 puncte, dupa ce in ianuarie era la 56.8. Orice valoare a indicelui de peste 50 de puncte indica o expansiune a activitatii, iar rata de crestere din luna februarie este la cel mai ridicat nivel din ultimul an.

Pentru luna ianuarie, cifrele publicate luni de Departamentul de Comert au aratat un declin de 1% al comenzilor industriale. Desi a fost cea mai mare scadere din ultimele 15 luni, aceasta a fost cauzata in principal de eliminarea masurii care viza scutirea impozitarii investitiilor efectuate de firme. Acest fapt a condus la o reducere cu 3,9% a comenzilor asimilate investitiilor.

Aceste statistici vin la o saptamana de la publicarea datelor oficiale asupra cresterii economice din trimestrul patru al anului 2011, cand SUA a avut o expansiune de 3%.