Coalitia va purta o discutie referitoare la reducerea CAS sau majorarea pensiilor si salariilor la inceputul lunii aprilie, a declarat ministrul mediului, Laszlo Borbely dupa sedinta de Guvern de marti. "Vom discuta atunci cand avem datele primului trimestru, adica pe la inceputul lunii aprilie. Atunci vom discuta in functie de cifrele primului trimestru, aceasta este decizia in coalitie", a spus Borbely, dupa ce a fost intrebat de jurnalisti daca UDMR sustine reducerea CAS sau majorarea pensiilor si a salariilor.

La randul sau, purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Suciu, a afirmat ca este facuta o analiza asupra unei posibile reduceri a CAS cu 3-5 puncte procentuale.

"Totul depinde de datele primului trimestru si de situatia conjuncturala a economiei europene in care suntem si noi parte", a precizat Suciu.

Premierul Mihai Razvan Ungureanu a declarat in emisiunea "Prim plan" de la TVR ca are in vederea scaderea CAS-ului cu 3 pana la 5 procente pentru angajat si "poate si pentru angajator".