Cred ca in lupta cu evaziunea fiscala este important ca din ce in ce mai multe tranzactii sa aiba loc transparent, prin sistemul bancar.

Bancile, cu ale lor sedii impunatoare si aere de superioritate in a sti sa foloseasca banii cu profit, ar trebui ca in schimbul licentei de operare sa asigure si o functie de utilitate publica.

Si, daca ar sti sa-si faca treaba, ar trebui sa inteleaga ca daca numarul de tranzactii bancare creste, va creste si volumul lor de afaceri.

Insa nu, banci importante din Romania lucreaza practic ca un oligopol, dau dovada de lipsa de imaginatie si abuzeaza licenta.

Altfel, cum e posibil nu numai sa ceara bani pentru administrarea contului curent, dar sa si mareasca acest comision de la 1,5 lei/luna la 2,5 lei pe luna ca in cazul Raiffeisen?

Dupa parerea mea, contul curent ar trebui sa fie gratuit, la fel si retragerile si depunerile de numerar precum si platile electronice. Daca taxezi aceste operatiuni, lumea va prefera sa ocoleasca sistemul bancar, favorizand economia neimpozitata. Ar fi cazul de reglementare din partea autoritatilor.

Comenteaza pe blogul Jeopardy