"Vor fi facute economii la buget prin eliminarea proiectelor cu performante scazute. Am identificat 14 proiecte care vor fi intrerupte", se arata in draftul scrisorii de intentie. Potrivit documentului, inregisrarea in scopuri de TVA a firmelor va fi mai riguros monitorizata. "Am revizuit de asemenea prevederile Codului Fiscal pentru a facilita, in anumite conditii, anularea inregistrarii in scopuri de TVA pentru firme. Vom reduce numarul de contribuabili inregistrati in scopuri de TVA cu 20 la suta intre septembrie 2011 si 2012, prin utilizarea unor masuri administrative", se mai spune in document.

Vezi si alte prevederi din proiectul acestei scrisori

  • Procesul de restructurare a intreprinderilor publice incluse in bugetul general este crucial pentru realizarea obiectivelor pentru 2012. Transferurile bugetare au fost conditionate de aprobarea planurilor de restructurare viabile pentru intreprinderile de stat.
  • Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) si Ministerul Mediului si Padurilor, se angajeaza sa se asigure ca cheltuielile de executare in cadrul PNDI nu depasesc 1,0 miliarde lei in 2012 (820 milioane lei pentru MDRT si 180 milioane de lei pentru MMP ) si 1,0 miliard lei in 2013.
  • Am revizuit de asemenea prevederile Codului Fiscal pentru a facilita, in anumite conditii, anularea inregistrarii in scopuri de TVA pentru firme. Vom reduce numarul de contribuabili inregistrati in scopuri de TVA cu 20 la suta intre septembrie 2011 si 2012, prin utilizarea unor masuri administrative.
  • Cu privire la axarea marilor averi, pe baza analizei de risc adoptate in septembrie 2011, o serie de contribuabili persoane fizice vor fi selectati pentru verificare fiscala. In acest scop, am accelerat analiza datelor si accesul la noi baze de date.
  • Vom continua sa ne consultam cu FMI si CE inainte de a modifica cadrul de reglementare sau penrtu a evita adoptarea unor initiative legislative, cum ar fi actualul proiect al legii falimenului personal sau proiecul privind colectarea debitelor, care ar putea submina disciplina debitorilor.