Myth Buster: Cresterea salariilor in sectorul public nu duce la crestere economica

de DP     HotNews.ro
Sâmbătă, 10 martie 2012, 11:56 Economie | Finanţe & Bănci


Purtatorul de cuvant al guvernului spunea astazi: ”In actualul context devine tot mai clar ca pentru o continuare a cresterii economice este nevoie de o reluare a consumului. Este un element al cresterii economice care nu a reusit sa contribuie in 2011 la o crestere semnificativa. In 2012 trebuie sa se revina la acest consum”. Traducere: cresterea salariilor in sectorul public duce la cresterea consumului in economie care duce la crestere econimica. FALS, scrie Florin Citu pe blogul lui.

Cresterea salariilor din sectorul public trebuie finantata. Aceasta finantare poate sa vina din impozite mai mari sau un imprumut.

In primul caz statul impoziteaza o parte a economiei pentru a da alteia. Astfel consumul scade intr-o parte si creste in alta, dar la nivel de economie nu creste.

In al doilea caz statul se imprumuta si da banii sectorului public prin cresterea salariilor. Dar statul acum trebuie sa creasca impozitele ca sa plateasca pentru imprumut. Din nou scade consumul intr-o parte a economiei si creste in alta.

Cum spuneam ieri statul nu creaza valoare adugata doar o redistribuie. Cresterea salariilor in sectorul public duce la cresterea consumului pentru acesti angajati dar il scade pentru restul economiei care trebuie sa plateasca pentru aceasta crestere. Astfel nu are cum sa duca la crestere economica.

Citeste si comenteaza pe blogul lui Florin CituCiteste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

4579 vizualizari

 • -13 (17 voturi)    
  nu e chiar asa (Sâmbătă, 10 martie 2012, 12:01)

  parere [anonim]

  Pusa in oglinda afirmatia devine: "scaderea salariilor in sectorul public nu duce la scadere economica" Aceasta afirmatie este evident falsa. La fel ca si afirmatia din titlu.
  • +4 (4 voturi)    
   Logica (Sâmbătă, 10 martie 2012, 15:52)

   MLZ [anonim] i-a raspuns lui parere

   S-o luam incetinel, si sa notam:

   Crestere salarii = S+
   Crestere economica = E+
   Scadere salarii = S- = ~ S+ (non S+; adica salariile stagneaza sau scad)
   Scadere economica = E- = ~ E+ (non E+)

   Titlul zice ca nu e cazul ca o crestere a salariilor determina o crestere economica, adica: ~ ( S+ -> E+)

   Afirmatia ta in oglinda (despre care sustii ca e falsa) zice ca nu e cazul ca o scadere a salariilor sa duca la o scadere economica, adica: ~( S- -> E-), adica ~(~S+ -> ~E+), adica prin echivalenta logica ~(S+ V ~E+), adica ~ (~E+ V S+), adica ~(E+ -> S+), adica "nu e cazul ca o crestere economica sa duca la o crestere a salariilor."

   Problema este ca daca propozitia ta e falsa (si pare ca este), nu decurge nimic cu privire la propozitia din titlu!

   Care-i legatura dintre ele? De ce nu pot fi amandoua adevarate!?!

   Poti demonstra logic falsitatea unei propozitii daca demonstrezi adevarul negatiei ei - si invers.

   Insa tu nu lucrezi cu o propozitie si negatia ei, ci cu doua propozitii diferite si fara vreo relatie intre ele:

   Titlul: S+ V ~E+
   A ta: ~S+ V E+ - care nu-i negatia titlului!!
   • +3 (3 voturi)    
    mai usor de inteles (Duminică, 11 martie 2012, 9:09)

    Catalin [anonim] i-a raspuns lui MLZ

    Statul ia bani de la privat si de la populatie prin impozite , si adaug si inflatie. Daca ia de la privat practic dreneaza acest sector de captal pe care l-ar putea folosi la cresterea productiei sau/si a productivitatii.
    Iar cand statul ia bani de la populatie ca sa mareasca alte salarii, practic incalca dreptul cuiva la proprietate ca sa distribuie altcuiva. Iar din moment ce suntem inca pe deficit comercial se pare ca inca consumam mai mult decat producem. Consumam ce producem si mai si importam.
  • +4 (8 voturi)    
   Daca cumparam produse romanesti ajuta (Sâmbătă, 10 martie 2012, 15:56)

   me [anonim] i-a raspuns lui parere

   Important e ca din banii in plus, romanii sa cumpere mai multe produse romanesti. Atunci creste si economia romaneasca, o sa creasca si salariile.

   Daca te complaci sa cumperi ce-ti pun sub nas altii din import, cum poti sa te astepti ca Romania sa o duca mai bine si tu sa castigi mai mult?
   • 0 (0 voturi)    
    Logica economica invechita (Luni, 12 martie 2012, 13:53)

    fefe [anonim] i-a raspuns lui me

    Cresterea veniturilor populatiei, si implicit cresterea disponibilitatii de cheltui era o politica de relansare economica valabila in anii. 30 ai secolului trecut pentru ca atunci sistemele de schimburi economice erau relativ inchise. Un leu mai mult la salariu insemna 1 leu mai mult cheltuit in economie. Astazi sistemele sunt relativ deschise. Un leu mai mult la salariu inseamna 75 bani mai mult la un producator din China. (sau din alata parte)

    Adica economia reala nu primeste mai nimic, si nu se atinge scopul de reamorsa ciclul venit-consum-productie de bunuri si servicii.

    Pe de alta parte este si discriminatorie. Se cheltuie bani pentru a favoriza o anumita categorie: cea a angajatilor bugetari. Pentru a fi o masura nediscriminatorie, ar trebui umblat la taxe, pentru ca de o reducere de taxe beneficiaza si bugetarul si nebugetarul. Mai mult o reducere de taxe este si un semn pentru investitii noi si locuri de munca noi, ceea ce ar putea sa miste oarecum economia reala, in timp ce 100 de lei la salariu se va cheltui pe un telefon mobil act de care va profita cineva dinj China sau Korea.
  • +4 (4 voturi)    
   cine (Sâmbătă, 10 martie 2012, 17:30)

   cine [anonim] i-a raspuns lui parere

   cine a zis ca nu duce la crestere economica? daca nu se scadeau salariile nu se mai recupera in veci scaderea economica a Romaniei.

   si oprirea scaderii e un feld e crestere.

   in primul rand trebuie privatizate companiile de stat. statuls a isi vada de aparare, lege si diplomatie. restul "este" aberatii.
   • -2 (2 voturi)    
    ce e de facut cand norocul paraseste Romania (Sâmbătă, 10 martie 2012, 18:43)

    Eneas [anonim] i-a raspuns lui cine

    izvorul bogătiei unei tari este exportul si banii proveniti din investitii venite din exterior!Consumul intern nu sporeşte bogăţia ci doar contribuie la transferul ei dintr-o mână în alta, nu crează profituri, pentru că ce câştigă unii, pierd alţii, cantitatea de bani în circulaţia ţării rămânând constantă!
    prostioarea a la incurajarea consumului inseamna import mai mult decat export ,alta nenorocire permanenta a Romaniei!In ultimii ani m-am manifestat pe forum HN ca un fan al presedintelui Basescu care a rezolvat criza economica ,de trei ori bravo! ,dar trebuie sa recunosc ca greselile guvernarii PDL au avut un efect de cumul care a condus la NECESITATEA schimbarii !infestarea tuturor ministerelor si agentiilor statului cu securisti si oameni de partid ,care si-au rezolvat problemele salariilor (reduse cu 25%)prin crearea si prezenta lor in mii de comisii platite de companiile statului pe diverse probleme ,absolut inutile,prin lipsa proectelor majore ,urmarea a lipsei unor strategii majore ,decalificarea permanenta a ceea ce se pretinde a fi specialisti(vezi vorbaria gaunoasa,lipsa de continut a damei Vass-securist Paul prin casatorie) , irosirea timpului si a muncii ,singurele resurse valabile, conduc la necesitatea ca la alegeri sa rasturnam actuala conducere, inutila!
    • +1 (3 voturi)    
     mai sa fie (Duminică, 11 martie 2012, 9:34)

     etre [anonim] i-a raspuns lui Eneas

     Dupa logica ta consumul intern al Terrei nu duce la crestere economica per ansamblu... decat daca nu cumva exportam pe luna sau Marte.
     Nu indraznesc decat sa visez unde exporta intregul nostru sistem solar... dar galaxia ?
     • 0 (2 voturi)    
      iti recomand sa studiezi gandirea economica si (Duminică, 11 martie 2012, 15:10)

      Eneas [anonim] i-a raspuns lui etre

      .iti dau si o exemplificare,.....citez-Canada -Toronto -conferinta celor XXL=Obama a izbucnit: "Nici o naţiune nu trebuie să creadă că drumul spre prosperitate este pavat cu exporturi către America. După ani de îndatorare foarte mare America nu poate şi nu va plăti pentru a asigura prosperitatea lumii", a avertizat liderul de la Casa Albă

      cei care mai mult exporta se imbogatesc real, cei care mai mult importa se indatoreaza , sa fiu scurt si sa pricepi!restul nu are importanta ca e Luna ca e Marte ....
    • 0 (0 voturi)    
     Ca o complectare la comentul tau. (Duminică, 11 martie 2012, 11:28)

     mircea [anonim] i-a raspuns lui Eneas

     Daca tot vrei sa "rastorni"actuala conducere,de ce ei sa aiba interesul sa-ti lase un buget pe plus?Cat despre rasturnare,de ce nu faci o schimbare prin vot.Este democratic prin vot.Cand rastorni ceva te poti astepta la aceleasi consecinte,dupa ce ajungi la putere.Problema cu cresterea salariilor este o problema de legalitate.Unii au inceput sa castige in justitie salariile de dinainte de reducere si mai devreme sau mai tarziu vor trebui platite.Daca tot trebuie sa platesti,de ce sa te pui rau cu oamenii si sa nu le dai drepturile si sa faci rost de bani din alte surse?Si surse de bani la buget sunt destule,nefolosite.Si decat sa-i lasi USL -ului contul plin sa poata spune ca da,nu-i mai bine sa-l lasi pe zero sau cu ceva deficit ca tot se lauda ca au solutii.Sa le vedem solutiile.
     • 0 (0 voturi)    
      Bineinteles ca astept votarea! (Duminică, 11 martie 2012, 15:20)

      Eneas [anonim] i-a raspuns lui mircea

      trebuie sa intelegem ca sunt cateva gauri prin care se risipesc banii,si PDL nu a miscat un deget atatia ani:
      1.investitiile in infrastructura-2 miliarde euro /an
      2.investitiile in proiectele companiilor publice ,de ex in hidro=0,5 -1 miliarde euro/an ,
      3.hotiile din sectorul sanatatii-cel putin 1,5 miliarde euro /an
      etc
      in total 4-6 miliarde euro /an sunt aruncati la canalul imbogatirii unora si altora,fara justa cauza ! daca opozitia vrea ,poate opri a doua zi de la venirea la putere hemoragia asta,asigurand pensii si salarii decente,deci consum dupa unii economisti ai puterii !
  • -1 (1 vot)    
   daca ar fi pe bune.... (Duminică, 11 martie 2012, 3:26)

   adyQ [utilizator] i-a raspuns lui parere

   ar scadea tvaul si ar creste consumul pentru toti romanii nu numai pt privilegiatii nostri bugetari, din pacate asta este ce stiu si astia sa faca...gargara de doi bani, cel putin votul meu l-au pierdut, daca ar fi continuat reformele adevarate ar fi avut sanse sa castige alegerile
 • -10 (12 voturi)    
  nu e chiar asa (Sâmbătă, 10 martie 2012, 12:01)

  parere [anonim]

  Pusa in oglinda afirmatia devine: "scaderea salariilor in sectorul public nu duce la scadere economica" Aceasta afirmatie este evident falsa. La fel ca si afirmatia din titlu.
 • +11 (13 voturi)    
  NORMAL (Sâmbătă, 10 martie 2012, 12:36)

  x [anonim]

  Normal!
  Sectorul public ia bani DE LA BUGET.
  Cum sa creasca bugetul cheltuind MAI MULT din el???
  Singurele masuri de crestere sanatoasa a bugetului sint cele care induc cresterea productiei efective.
  Restul actiunilor (cresterea taxelor) sint doar exploatarea intensa si intensiva a celor ce (inca) mai produc ceva.
 • +7 (9 voturi)    
  Cum domnule .... (Sâmbătă, 10 martie 2012, 12:53)

  MLZ [anonim]

  .... adica daca ne tragem de par chiar nu ne putem scoate din mlastina!?! Hai dom'ne, ca aia zic ca se poate! Tot inainte (de fapt in sus)! LooooL

  PS: O sa va afuriseasca Keynes daca mai ziceti d'astea dusmanoase! :o))
 • +1 (5 voturi)    
  salarii (Sâmbătă, 10 martie 2012, 13:41)

  excursionist [utilizator]

  Cresterea salariilor poate fi si din eliminarea unor cheltuieli inutile sau neprioritare. Si mai ales din combaterea evaziunii fiscale. Cred ca alti au si alte idei.
  • 0 (0 voturi)    
   neee (Duminică, 11 martie 2012, 9:00)

   Murphy [anonim] i-a raspuns lui excursionist

   adica sa renunte Puterea la principalele surse de fonduri? seriously :)))
 • +10 (12 voturi)    
  platesc iobagii de la privat (Sâmbătă, 10 martie 2012, 14:36)

  clar [anonim]

  Clar, platim noi de la privat si cresterea salariilor din sectorul public, si dreptul lor de a pierde vremea, de a face mitinguri si alte actiuni sindicale. Doar nu credeati ca banii astia sunt produsi de vreo institutie de stat.
  • -6 (10 voturi)    
   hai sifon (Sâmbătă, 10 martie 2012, 15:58)

   Ipse [anonim] i-a raspuns lui clar

   cumva voi astia de la privat nu ati facut scoala? nu aveti nevoie de doctor, de medicamente? politia ii pazeste si ii amendeaza numai pe bugetari? pensiile parintilor vostri le platiti voi din buzunar?
   • +4 (8 voturi)    
    raspuns (Sâmbătă, 10 martie 2012, 19:06)

    Adrian [anonim] i-a raspuns lui Ipse

    "cumva voi astia de la privat nu ati facut scoala?"
    Ba da, si am facut obligatorie inca. Nu am putut sa renunt la indoctrinarea scolara.

    "nu aveti nevoie de doctor, de medicamente?"
    Nope. Si daca as avea, prefer sa platesc mai putin la privat si pt. un serviciu mai bun.

    "politia ii pazeste si ii amendeaza numai pe bugetari? "
    Politia e super corupta in Romania. Daca ar fi la privat ar face o treaba mult mai buna.

    "pensiile parintilor vostri le platiti voi din buzunar?"
    Exact!
    • -4 (6 voturi)    
     raspuns (Sâmbătă, 10 martie 2012, 20:09)

     miriam [anonim] i-a raspuns lui Adrian

     cat de rautaciosi puteti fi voi astia care "produceti". Dar uitati ca pentru a ajunge sa produceti ati trecut prin mana unui dascal sau a unui medic cel putin. Nu-mi spune tu mie ca preferi sa-ti educi copilul acasa sau sa-l cari pe la munca dupa tine si cand se va imbolnavi vei sti sa-i faci operatia necesara. Iti doresc sa nu ai nevoie niciodata de dascali sau de medici daca ii desconsideri in felul asta.
     • +2 (2 voturi)    
      pai (Duminică, 11 martie 2012, 0:20)

      pai [anonim] i-a raspuns lui miriam

      pai normal ca am trecut prin mana unui profesor, a unui medic si a unui politist... unde altminteri am fi invatat limbajul spagii, al cadourilor, al copiatului, al delasarii, al minciunii, al trandavelii, al fuduliei, al hotiei, al prostiei?

      vezi? faptul ca ajungem corupti si lenesi se datoreaza exact trecerii noastre prin mainile respectivilor.

      dupa cum vezi, au fost foarte eficienti.
     • +1 (1 vot)    
      si (Duminică, 11 martie 2012, 0:25)

      si [anonim] i-a raspuns lui miriam

      si mai e ceva: de ce medicii si dascalii sunt buni numai daca SUNT LA STAT? ce, daca sunt in privat, nu mai sunt buni?

      sa mearga, domnule, in privat! universitatile americane sunt particulare si sunt cele mai bune din lume! iar despre sistemul medical... mergi si dumneata si uita-te care e diferenta DE ATITUDINE A PERSONALULUI (lasa dotarile...) intre un spital de stat si unul privat. apoi vino si vinde gogosi...

      ce, patrioti sunt numai angajatii la stat? noi, astia din privat, ce suntem? niste tradatori de tara?

      noi va tinem in spate. si, drept multumire, voi ne cereti spaga.

      davai ceas, davai mosie: haraso tovarasie!

      cam asa sunteti vazuti, dragi bugetari, dinspre noi. exact ca rusii aia hapsani si ipocriti de unde a iesit vorba.

      si, ca si in cazul rusilor respectivi... chiar din senin, asa, pararea asta?
     • -3 (3 voturi)    
      da-i pace (Duminică, 11 martie 2012, 9:03)

      clujean [anonim] i-a raspuns lui miriam

      asa-zisa lui munca privata consta in a posta (contra unor sume provenite din bani pubici) mesaje cretine in favoarea pedele! cand apare pe forum cate unul cu -noi, care muncim la privat- poti fi sigur ca e un postac pedelist! adevaratii harnici particulari nu sustin aceasta putere jegoasa si nu se lauda pe forumuri.
      • 0 (0 voturi)    
       ma lasi (Duminică, 11 martie 2012, 22:14)

       dj [utilizator] i-a raspuns lui clujean

       si aia din primarii ce fac, stau pe mess pe banii nostrii, sa nu mai zic si altceva... si nu ma face sa dau si nume!
 • 0 (10 voturi)    
  Numai aparent. (Sâmbătă, 10 martie 2012, 14:45)

  MC [anonim]

  In realitate, cresterea salariilor da incredere, optimism, relanseaza imprumuturile, disponibilitatea de a cheltui, etc.
  Nu e vorba numai de ce se intampla a doua zi dupa marirea salariilor.
  Efectul psihologic domina calculele matematice de moment.
  • 0 (6 voturi)    
   psiho (Sâmbătă, 10 martie 2012, 15:05)

   AT [anonim] i-a raspuns lui MC

   Animal spirits?
   Cresc salariile bugetarilor cu 15% deci normal ca si eu imi cumpar 2 casete de bere in loc de una.
   Efecte psihologice sunt tot timpul, si economistii nu conteaza pe ele. Ce spui de alte efecte: daca la bugetari le creste salarul dar celor cu salar minim, nu creste invidia? Senzatia de injustitie? Asta cum influenteaza dinamica economica?...samd
   O analiza serioasa (precum cea din articol) nu foloseste argumente superficiale cum ca matematica poate fi invinsa de efecte psihologice.
   No offense.
   • -1 (1 vot)    
    eroare (Duminică, 11 martie 2012, 9:05)

    Murphy [anonim] i-a raspuns lui AT

    matematica a fost invinsa mereu de sentimente! de cum incerci sa pui realitatile care implica oameni intr-o ecuatie, ai si pierdut partida; orgoliile, hachitzele, antipatiile si simpatiile, poftele si repulsia, toate astea influenteaza enorm decizia omului, care nu judeca aproape deloc mecanic si pragmatic.
 • -2 (2 voturi)    
  Creşterea salariilor (Sâmbătă, 10 martie 2012, 15:19)

  laurentiu [anonim]

  CREŞTEREA SALRIILOR ESTE POSIBILĂ DOAR PRIN:
  - desfiinţarea judeţelor deoarece aparatul consumă în unrma deciziilor proaste ale conducerilor politice
  -reducerea nr. de personal la municipii , oraşe,
  -stabilirea unu maxim la comune
  -comasarea claselor în municipii şi oraşe, nepermiţîndu se clase cu mai puţin de 25 elevi
  -desfiinţarea structurilor ineficiente, directia muncii, CNASAS şi altele cu atribuţii asemănătoare
  -reducerea numarului de parlamentari la maxim 100, unicameral deci
  -etc.etc. NUMAI VOINŢĂ SĂ FIE
  • +1 (1 vot)    
   hai, hai, nu continui cu sursele principale? (Duminică, 11 martie 2012, 9:12)

   clujean [anonim] i-a raspuns lui laurentiu

   atunci ti le spun eu:
   - lichidarea, cu orice cost in materie de drepturi ale omului, a sistemului mafiot actual
   - stoparea imediata a investitiilor inutile sau/si supraevaluate
   - introducerea imediata a legii ilicitului
   - inceperea demersurilor de recuperare a creantei de 18 mld Euro de la Germania
   - reintroducerea muncii fortate pentru detinuti
   - introducerea muncii la schimb cu neplata amenzilor sau taxelor
   - limitarea raportului intre salariul minim si cel maxim la 1/5 (la stat, evident)
   - lichidarea tratamentului preferential in materie de salarizare, pensii, sanatate, etc de care se bucura magistratii, structurile de forta si serviciile secrete
   - sa continui?
   ideea e ca nu din buzunarele parlitzilor de functionari trebuie sa incepi redresarea tarii ci de acolo unde se cheltuiesc marile sume in mod mafiot.
 • +2 (4 voturi)    
  Aduce a petarda dezbaterea asta (Sâmbătă, 10 martie 2012, 16:18)

  TomaN [anonim]

  Scaderea CAS la angajat si angajator ar fi mai sanatoasa, nediscriminatorie fata de mediul privat si mai putin generatoare de inflatie. Efectul pe termen lung ar fi evident mai benefic decat o simpla crestere de salariu.
  Ar mai fi tentativa de a aduce salariile catre grila aceea din legea salarizarii (pe care nu inteleg de ce naiba au facut-o, daca nici macar nu simuleaza o tentativa de aplicare; similar la pensii), lege care are macar o legatura cu pregatirea profesionala. Cresterea otova se va duce in inflatie si nu stimuleaza calitatea muncii, la fel cum scaderea otova a dus la pierderea celor pregatiti si pastrarea incompetentilor si obedientilor in sectorul bugetar.
 • -2 (2 voturi)    
  praf in ochii alegatorilor (Sâmbătă, 10 martie 2012, 16:30)

  dezamagitul [utilizator]

  Au inceput sa ii amageasca pe bietii bugetari, ca sa se justifice, fiindca boc inainte tot zicea ca nu vor fi majorate salariile decat daca este crestere economica , iar acum in campanie electorala sa il scoata cu basmaua curata pe MRU prim ministru al aceleasi majoritati politice (nici usturoi nu au mancat nici gura nu l-e pute ), au venit cu gaselnita ca trebuie marit consumul ca sa creasca economia ," vezi mru la guvernatorul bancii nationale".
  Dar este foarte fals si mai ales contabiliceste daca iei din acelasi sac si pui inapoi se anuleaza una fiind cu minus si alta cu plus .Dar inca mai spera ca ii amagesc pe alegatori sa ii mai voteze o data . Nu vedeti ca inca nu sant hotarati ,unii zic ca se maresc salariile si pensiile alti ca nu cei de la putere ,iar cei din opozitie isi pregatesc terenul ca sa poata taia majorarile cand vor ajunge la putere "vezi Ponta" si ar fi normal intr-o perioada de scadere economica continua si recesiune nu ai cu ce sa platesti .Dar la noi este totul posibil ca sa consideri crestere economica orice . Daca va mai aduceti aminte pe vremea lui tariceanu se lauda ca avem cea mai mare crestere economica , de ma ingrijoram ca americani, nemtii,englezii vor cere azil politic la noi .
  Dar ca si atunci si acum totul e fals , fiindca nu poti sa consideri crestere economica banii veniti de la capsunari sau alti muncitori de afara sau vanzarea activelor statului (CEC,etc.)ca fiind o crestere economica. O crestere economica sanatoasa este producerea a ceva bunuri sau servicii dupa care se incaseaza bani , atat intern cat mai ales la export .
  Asa ca alegatorilor prezentati-va la vot in numar cat mai mare ca sa nu va poata fura nimeni si scoateti-i in afara vietii politice pe toti care au fost la putere fara exceptie din 1989 , ca pe taranisti ,fiindca datorita incompetente lor si a hotiei generalizate este tara in acest hal , nu datorita crizelor si altor justificari .Deschideti ochii bine daca nu vreti sa ratraiti rau.
 • 0 (0 voturi)    
  (im)prudenta ?!! (Sâmbătă, 10 martie 2012, 16:44)

  vio [anonim]

  In septembrie 2011, Dl Presedinte Basescu declara:
  "Ne-am angajat în acordul cu UE la un deficit de 3 procente pe ESA, 2,7 procente din PIB. Cele 3 procente pe ESA înseamnă 2,9 miliarde, iar noi doar la fondul de pensii avem deficit de 3,6 miliarde".
  Afirmaţia reprezenta, de fapt, argumentul prin care Preşedintele explica de ce statul nu poate să le crească bugetarilor veniturile la nivelurile anterioare tăierii. "(...) "Nu ai cum să mergi cu revenirea integrală la salariile din 2010 când încă ai excedent de 200.000 de salariaţi..." mai spunea, tranşant, Preşedintele.

  S-a schimbat ceva din septembrie 2011 încoace? A concediat statul 200.000 de salariaţi? S-au îmbunătăţit perspectivele de creştere economică?
  Nici vorbă. Ba din contră, revizuirea negativă a perspectivelor pentru 2012 a avut loc ceva mai târziu.
  Şi atunci de ce a renunţat Preşedintele la prudenţa pe care a impus-o guvernului Boc?
  • 0 (0 voturi)    
   chiar... (Duminică, 11 martie 2012, 9:00)

   alex [anonim] i-a raspuns lui vio

   Chiar nu stii ? E an electoral ! Tu vrei cumva sa piarda PDL-ul si sa intre in puscarie pentru subminarea economiei "marii conducatorii ai tarii" ?
   Iar dl. Basescu a "REEVALUAT" situatia, acum totul este frumos si vine vara. ... IN CINGHELE...
   • +1 (1 vot)    
    Visezi frumos (Duminică, 11 martie 2012, 14:43)

    eugenrc [utilizator] i-a raspuns lui alex

    Nu va intra nimeni in puscarie pentru subminarea economiei .
    Daca ar incepe asa ceva s-ar deschide cutia Pandorei si nu ar ajunge pe mana justitiei o gramada de politicieni de toate culorile politice care s-au perindat pe la guvernare.
    O sa ajunga in puscari doar cei incomozi.
    Marea majoritate isi va vedea nestingherita de treaba contribuind in continuare la jaful national , profitand de faptul ca noi romanii nu prea mai stim ce este acela simt civic si mai ales ca nu prea mai stim ce inseamna sa fim uniti pentru binele national.
    Am fost si suntem in continuare dezbinati si manipulati cu nonsalanta.
    Preferam sa ne lasam copii sa emigreze decat sa ne unim impotriva celor care ne fac viata amara.
    Din pacate suntem un popor tradat de politicieni, de justitie si uneori chiar si de mass-media.
    In conditiile acestea e tare greu sa gasesti un punct solid de sprijin de la care sa poti incepe o reonstructie morala si civica a societatii in care traim.


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by