Agentia de evaluare financiara Moody`s a schimbat metodologia de evaluare a datoriei institutiilor financiare fapt care va duce, probabil, la scaderea ratingului mai multor banci si institutii financiare. Anuntul a fost facut duminica printr-un comunicat de presa.

Printre societatile in cauza se numara banci, dar si producatori de autoturisme, creditori ipotecari si altii. Moody`s evalueaza aproximativ 70 de institutii financiare.

Agentia de evaluare "anticipeaza punerea sub supraveghere a ratingului unor institutii financiare in vederea unei eventuale scaderi a acestuia, cele mai vizate sa-si piarda actualul rating fiind institutiile cu notele cele mai mari".

Zeci de companii al caror rating a fost scazut in timpul crizei este putin probabil sa revina la nivelul dinaintea crizei, spune agentia. Scorul de credit mediu ar trebui sa fie aproximativ Ba2, adauga Moody`s.

Agentia de rating Standard and Poor`s a modificat criteriile de evaluare pentru banci in noiembrie, ceea ce a dus la la o serie de reduceri de rating pentru banci importante din intreaga lume.