Cancelarul german Angela Merkel a afirmat miercuri ca actuala criza a datoriilor nu s-a terminat si ca Europa se afla "in continuare intr-una dintre diferitele faze ale acestei crize", in cadrul unei reuniuni a partidului pe care il conduce (conservator, CDU) la Bundestag, relateaza AFP.

"In ceea ce priveste dezvoltarea crizei, nu putem spune ca este terminata astazi, ne aflam in continuare intr-una dintre diferitele faze ale acestei crize", a precizat Merkel, in cadrul unei reuniuni dedicate industriei si angajarii fortei de munca in Germania.

"Ne aflam intr-un stadiu decisiv: care sunt conditiile stabilitatii? Ce crestere putem sa cream? Ce sperante au investitorii din Europa, America, Japonia, care investesc bani in tarile noastre, sa-si vada banii inapoi?", s-a intrebat ea.

Iar pentru Germania, a subliniat cancelarul, "politica europeana, in special in ceea ce priveste Zona Euro, este in continuare o chestiune de politica interna", din cauza interdependentei economiei germane cu cea a vecinilor sai.

"Germania nu este pe drumul gresit dar, din cauza transformarii sale demografice, din cauza marii provocari pe care o reprezinta o situatie de competitie economica intarita, avem multe de facut", a adaugat Angela Merkel.