Asculta Jurnalul Economic Radio France Internationale - HotNews.ro

Descarca fisierul audio in format MP3

Complexul energetic Oltenia va fi infiintat in luna mai si va avea sediul in judetul Gorj

Consiliile de administratie de la Societatea Nationala a Lignitului Oltenia si complexurile energetice Turceni, Craiova si Rovinari au aprobat fuziunea acestor companii in vederea infiintarii complexului energetic Oltenia. Consiliile de Administratie ale societatilor implicate vor asigura infiintarea si functionarea noii companii incepand din luna mai 2012, informeaza Ministerul Economiei. Potrivit acestuia, consiliile de administratie au aprobat atat proiectul de fuziune, cat si celelalte documente prevazute de lege aferente acestui proces (Raportul de evaluare, Raportul de audit asupra bilantului in scop de fuziune, Raportul administratorilor cu privire la Proiectul de Fuziune si Mandatele legale ale Presedintilor Consiliilor de Administratie). Infiintarea noii societati va contribui la sustinerea lucrarilor de investitii aflate in derulare in cadrul societatilor componente, care sunt de circa 1 miliard de euro, din care 500 milioane euro investitii de mediu si 300 milioane euro investitii in activitatea miniera, a anuntat Ministerul Economiei. Guvernul a aprobat in octombrie anul trecut un proiect privind infiintarea complexurilor energetice Oltenia si Hunedoara. Despre complexul energetic Oltenia, ministrul economiei, Lucian Bode, a afirmat intr-un interviu acordat HotNews ca se va infiinta la sfarsitul lunii apilie-inceputul lunii mai, iar pana la sfarsitul anului ar putea fi privatizat.

Mario Draghi, BCE: Cea mai rea parte a crizei euro a trecut

Partea cea mai dificila a crizei euro a fost depasita, iar situatia din Europa a fost stabilizata, a declarat intr-un interviu presedintele Bancii Centrale Europene. El a mai afirmat si ca unele date economice, precum rata inflatiei si deficitele bugetare, arata ca Europa se descurca mai bine decat Statele Unite ale Americii. In prezent se considera ca seful BCE a reusit sa evite o criza mult mai serioasa prin cele doua operatiuni de refinantare pe termen lung, desfasurate in decembrie 2011 si februarie 2012, prin care Banca Centrala Europeana a injectat in jur de 1.000 de miliarde de euro in sistemul bancar european. Prin intermediul acestei actiuni, bancile europene au putut accesa sume mari de bani la rate ale dobanzii foarte reduse.

Ford B-Max porneste de la 13.400 euro cu TVA in Romania. Lista completa de preturi, dotari standard si optionale

Ford B-Max, micul automobil de familie fabricat exclusiv la Craiova si prezentat oficial ieri, va avea un pret de pornire de 13.400 euro cu TVA pe piata romaneasca. Cea mai scumpa versiune, fara dotari optionale, va costa 17.650 euro cu TVA, iar o varianta cu dotari maxime poate trece de 20.000 euro. Masina a debutat in premiera mondiala la Salonul Auto de la Geneva (6-18 martie) si doar in putine tari au fost anuntate preturile. In Franta, de exemplu, masina costa intre 15.800 euro si 22.300 euro, inclusiv TVA. Pentru cei care comanda masina inainte de 15 septembrie, cand are loc lansarea pentru marele public, Ford spune ca ofera cadou aerul conditionat si instalatia radio cu CD si MP3 - pentru versiunea de baza, care costa 13.400 euro cu TVA. Primele livrari in Romania vor fi facute in luna iulie, iar lansarea comerciala, pentru publicul larg, va avea loc in septembrie. Ford vrea sa produca 60.000 unitati B-Max, in acest an, la Craiova, iar in 2013 peste 100.000 unitati. Compania si-a propus sa vanda 500 de masini B-Max in acest an in Romania, iar in 2013 circa 2.000 exemplare (adica 2% din productie). Ford B-Max este produs in proportie de 45% in Romania, iar pe viitor compania vrea sa ajunga la un nivel de integrare de 60%. Printre echipamentele cu care vor fi dotate versiunile de top ale B-Max se disting: parbriz incalzit, scaune fata incalzite, sistem Start & Stop si senzori de parcare. Ford B-Max are culori inspirate din lumea modei, iar cea mai economica versiune va consuma in medie 4 litri de motorina/100 km.