Idu, CE: Nu putem ignora ca zona euro insasi e subiectul unor reforme si ajustari
Romania urmeaza sa adopte moneda unica in 2015, in ciuda dificultatilor prin care trece Eurolandul.
Ponderea romanilor care vor adoptarea euro a scazut probabil de la declansarea crizei la sub 50%, dar oamenii isi doresc sa aiba o moneda puternica si care sa le permita sa calatoreasca mai usor in Europa, a declarat joi guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.
"Inainte de criza, 90% dintre romani spuneau ca vor sa intram in zona euro si chiar exportatorii ne intrebau cand vom adopta moneda unica. Probabil ca mai putin de jumatate vor acum, dupa aparitia crizei, sa adoptam euro", a afirmat Isarescu la o conferinta organizata de European International Business Academy si BNR.
Din punct de vedere cultural, indicatorul popularitatii euro este instabil, a spus el. "Insa emotional orice roman isi doreste sa aba o moneda care sa ii permita sa calatoreasca in intreaga Europa, o moneda puternica pe care acum nu o are", a aratat el.
Guvernatorul BNR a aratat ca Romania si-a asumat adoptarea euro o data cu semnarea Tratatului de aderare la UE si ca trebuie sa accepte intrarea in zona euro "cu orice cost".

Fascinanta legătură dintre spionaj și tehnologie: de la datele stocate în ADN-ul uman, la falsul turn GSM din aeroport care-ți fură informațiile din telefon
Dan Amariei, la 20 de ani de la lansarea albumului Omul cu Șobolani – „Ne punem în cap”: „Existau niște locuri cu un farmec mișto, cum ar fi Lăptăria sau Motoarele, genul de locuri care nu cred că vor mai exista vreodată”
VIDEO REPORTAJ Libearty Sanctuary, cel mai mare sanctuar de urși bruni din Europa/ Care este populația reală de urși? Cât de mare ar trebui să fie ea?
Paradoxul pandemiei: internările s-au prăbușit în 2020, dar numărul infecțiilor nosocomiale a crescut față de 2019 - date oficiale la nouă luni
De ce căutăm urme de viață pe Marte și ce ar însemna pentru omenire dacă le-am găsi