CaixaBank a devenit cea mai mare Banca din Spania dupa dimensiunea activelor in urma cumpararii bancii Civica pentru o suma de 977 milioane de euro, informeaza BBC.

Guvernul a modificat legile pentru a incuraja fuziunile dintre banci, multe dintre ele intrand in colaps in urma spargerii bulei imobiliare care a caracterizat economia Spaniei inainte de criza financiara.

Banca Civica era formata din patru banci cu probleme sau banci de economii regionale.

Noua banca rezultata, CaixaBank, va avea active totale de 342 de miliarde de euro, depozite in valoare de 179 miliarde de euro si imprumuturi totalizand 231 de miliarde de euro.

Intelegerea se va finaliza pana in trimestrul trei din 2012, iar fuziunea va genera o reducere a costurilor si alte beneficii de 540 de milioane de euro pana in 2014. De asemena, aceasta va avea 14 milioane de clienti.

"Aceasta fuziune va ajuta la consolidarea restructurarii sectorului bancar spaniol prin crearea unei lider bancar in sistemul financiar din Spania cu o prezenta regionala larga care va sprijini dezvoltarea economiei tarii", a mentionat banca intr-un comunicat.

Banca La Caixa, cu sediul Barcelona, care detine pachetul majoritar in Caixa Bank, va pastra 61%. In urma acestei fuziuni CaixaBank va fi lider de piata in regiunile Catalunia, Andaluzia, Navarra, Insulele Baleare si Insulele Canare.