Subscrierile in oferta publica secundara Transelectrica au depasit pragul de 100%, ajungand la 134,78% la ora 17, ceea ce reprezinta un succes in opinia intermediarilor. Actiunile vor fi alocate la un Pret de Oferta care asigura maximizarea numarului de actiuni vandute in oferta.

"Aveam nevoie de o tranzactie de succes care sa impulsioneze increderea investitorilor in piata de capital si in economia romaneasca si ne bucuram ca oferta Transelectrica poate deschide acest drum", explica Dan Weiler, Director Executiv Corporate Finance & Investment Banking BCR.

Cererea de acţiuni a fost cu 33% mai mare decât oferta in special pe segmentul investitorilor mici, unde ordinele depuse de investitori au vizat 2,85 milioane de acţiuni, de 2,6 ori mai mult decât numărul de acţiuni alocate acestei transe. Numai din aceasta tranşă, statul va încasa circa 17,15 mil. lei. "Interesul investitorilor mici ne-a depasit asteptarile si ne bucuram ca acestia sunt mai activi si interesati de companii romanesti cu potential de dezvoltare. Se dovedeste ca alegerea unui mecanism flexibil a fost una buna, si a permis, intr-adevar, unei game largi de investitori sa subscrie", mai arata Weiler.

Toate subscrierile efectuate la un pret mai mare decat Pretul de Oferta vor fi satisfacute integral, actiunile ramase vor fi alocate cererilor de subscriere efecutate la un pret egal cu Pretul de Oferta dupa principiul pro-rata, folosind algoritmul Bursei de Valori Bucuresti, iar subscrierile efectuate la un pret mai mic decat Pretul de Oferta nu vor primi alocari.

Oferta Transelectrica este derulata prin Sindicatul format din BCR, Intercapital Invest si Swiss Capital.

Detalii privind subscriptia la Transelectrica pot fi consultate aici

Ministerul Economiei detine 73,68% din titlurile Transelectrica, iar Fondul Proprietatea are o participatie de 13,49%. Un pachet de 12,81% din titluri este detinut de alti actionari. Actiunile Transelectrica au incheiat sedinta bursiera de vinerea trecuta in scadere cu 2,08%, la pretul de 16,02 lei, capitalizarea companiei fiind de 1,174 miliarde lei (268,6 milioane euro).

Reamintim ca Statul a scos la vanzare un pachet de 15% din actiunile Transelectrica, pretul minim din oferta fiind de 14,9 lei/unitate. Titlurile TEL s-au tranzactionat pe bursa la inceputul acestei saptamani la un pret de 16,5 lei/unitate, in vreme ce minimul ultimului an a fost de 16,2 lei/unitate.