Reprezentantii Bursei din Londra (London Stock Exchange - LSE) si ai Bursei de Valori Bucuresti (BVB) vor organiza la Londra pana la finele acestui an, Romanian Investment Forum, intalnire dedicata prezentarii mediului investitional din Romania, se arata intr-un document al Ministerului de Finante facut public marti. O delegatie a LSE si BVB a participat, marti, la Palatul Victoria, la o intalnire cu ministrul Finantelor Publice, Bogdan Dragoi, si Andreea Paul, consilier de stat in aparatul propriu de lucru al Primului Ministru.

Dragoi a prezentat rezultatele reformelor structurale pe care Romania le-a adoptat in ultimii ani, se mai arata in documentul citat.

Conducerile BVB si LSE vor semna o scrisoare de intentie privind programul de parteneriat, care va include, pe langa evenimentele de prezentare a oportunitatilor de investitii din Romania, cursuri de pregatire pentru specialistii romani in piata de capital la London Stock Exchange Academy.

La intalnirea de marti au participat Dan Paul, presedintele Asociatiei Brokerilor si vice-presedinte al Consiliului de Administratie al BVB, iar din partea LSE Tracey Pierce - Director of Equity Primary Markets, Luca Peyrano - Head of Italy & Continental Europe Primary Markets, Kevin Milne - Director of Post Trade si Giulio di Cerbo - Chairman.