Tribunalul Constanta a confirmat revocarile de la conducerea Oil Terminal operate de Ministerul Economiei, consfintind retragerea mandatului secretarului de stat Claudiu Stafie din functia de administrator al Oil Terminal Constanta (numindu-l in loc pe secretarul general al MECMA, Claudiu Todea) se arata intr-un comunicat remis BVB. De asemenea, actionarii companiei au luat act de demisia lui Istvan Kocsolade din calitatea de administrator, iar mandatul lui Gorodea Tiberiu Silviu loan (administrator) a fost revocat.

"Mentionam faptul ca impotriva inregistrarii acestor hotarari au fost formulate cereri de interventie de catre actionarul Broadhurst Investments. Cererile de interventie au format obiectul dosarelor 15325/118/2011, 15326/118/2011, 15331/118/2011 aflate pe rolul Tribunalului Constanta. Tribunalul Constanta a respins cererile de interventie ca nefondate si a admis cererile de inregistrare mentiuni, dispunand inregistrarea mentiunilor. Sentintele civile sunt executorii si pot fi atacate cu recurs in 15 zile de la comunicare. In consecinta, Registrul Comertului Constanta a procedat la inregistrarea hotararilor conform dispozitivului sentintelor civile pronuntate in dosarele mai sus mentionate. In concluzie Consillui de Adrninistratie se poate intruni in urmatoarea formula:

- Domnul Andrei Barbu Todea- Administrator si Presedintele Consiliului de Administratie - Domnul Silviu loan Wagner - Administrator si Director General

- Domnul Virgil Orlandea - Administrator - Domnul Corin Comsulea - Administrator - Domnul Negrea loan- Administrator - Domnul Barbulescu Dan - Administrator - Doamna Marica Anca- Administrator", se mai arata in comunicatul Oil Terminal.

Oil Terminal SA Constanta ocupa o pozitie strategica in Zona Marii Negre fiind cel mai mare operator pe mare, specializat in vehicularea titeiului, produselor petroliere si petrochimice lichide si a altor produse si materii prime in vederea import/exportului si tranzitului.

Compania reprezinta unul dintre cele mai mari terminale din Sud-Estul Europei, fiind infiintata sub numele de "Steaua Romana" in 1898.

MECMA detine 59,6% din actiunile companiei, FONDUL PROPRIETATEA controleaza 10% iar alti actionari-30,37%.