Sorin Mindrutescu, managerul general al Oracle Romania este noul presedinte al AmCham Romania (Camera Americana de Comert), se arata intr-un comunicat al organizatiei. "Prioritatile AmCham Romania pentru 2012-2013 vizeaza consolidarea unui mediu de afaceri transparent, predictibil si stabil, a unui cadru fiscal favorabil dezvoltarii economice si atragerii de noi investitii, modernizarea administratiei si legislatiei fiscale, sustinerea pietelor de capital, dar si implementarea unei Legi a Sanatatii care sa vina in sprijinul procesului de reforma aflat in desfasurare", a declarat Mindrutescu.

Potrivit voturilor exprimate de catre reprezentantii celor peste 300 de companii membre, cei 11 lideri ai comunitatii de afaceri alesi de Adunarea Generala AmCham in noul Consiliul Director sunt:

Sorin Mindrutescu, General Manager, Oracle (Presedinte)

Bogdan Balaci, Country General Manager, IBM (Vice-presedinte)

Cristian Colteanu, Regional Executive for Romania, Bulgaria and Moldova, General Electric (Vice-presedinte)

Tibor Pandi, President, Citibank (Trezorier)

Linda Griffin, General Manager, Athenee Palace Hilton

Violeta Ciurel, President and CEO, AXA Asigurari

Bogdan Ion, Managing Partner Romania & Moldova, Ernst & Young

Ronald Binkofski, General Manager, Microsoft

Mihaela Mitroi, Partner Tax & Legal Services, PricewaterhouseCoopers

James Daniel Stewart, Vice-president, Raiffeisen Bank

Anda Todor, Managing Partner, Salans

AmCham Romania reprezinta peste 316 membri - companii americane, internationale si locale, cu investitii totale de peste 10 miliarde USD si aproximativ 250.000 de locuri de munca create. AmCham Romania este afiliata la Camera de Comert a SUA si membra a Consiliului European al Camerelor de Comert Americane.