Robert Rekkers, fostul presedinte executiv al Bancii Transilvania este in tratative avansate pentru preluarea unui post in top managementul unei institutii financiare, au declarat pentru HotNews.ro surse din mediul bancar. Contactat, Rekkers a confirmat ca se afla in discutii, fara a preciza despre ce post este vorba sau daca urmeaza sa preia o subsidiara aflata in strainatate. "Sunt in discutii acum, dar abia dupa data de 30 aprilie va voi putea spune mai multe legat de planurile concrete de viitor. Acum sunt la Cluj, dar nu pot sa spun daca urmeaza sa raman sau sa plec din Romania", a mai spus Rekkers.

Robert RekkersFoto: AGERPRES

Reamintim ca recent, el si-a prezentat demisia din toate functiile detinute in Banca Transilvania. Surse bancare au declarat la acea vreme pentru HotNews ca demisia a survenit ca urmare a stabilirii unor tinte mult prea ambitioase care nu puteau fi realizate.

Profitul net al Bancii Transilvania, inregistrat in anul 2011, a fost mai mare cu 35% fata de cel obtinut in anul 2010, ajungand la 32,1 mil. euro, in conditiile in care putine banci din sistemul bancar local au incheiat anul trecut pe plus.

Rekkers a condus Banca Transilvania timp de peste 9 ani, fiind unul dintre cei mai longevivi manageri din industria bancara. Desi contractul initial de colaborare cu BT prevedea o perioada de 4 ani, acesta a fost reinnoit de 3 ori de catre Consiliul de Administratie. Rekkers a fost declarat doi ani la rand "Bancherul anului", in 2010 si 2011.

Contactati de HotNews, oficiali BERD (care detine 15% din BT) au declarat ca au luat nota de demisia lui Robert Rekkers si ca ii doresc succes in viitor.

"BERD a luat act de demisia domnului Robert Rekkers din poziţia de CEO al Bancii Transilvania. Domnul Rekkers a jucat un rol foarte important în dezvoltarea Bancii Transilvania în ultimii nouă ani. BERD ar dori să îi mulţumeasca domnului Rekkers pentru contribuţia sa semnificativă la succesul Bancii Transilvania, dorindu-i toate cele bune în eforturile sale viitoare", se arata in mesajul transmis HotNews din partea BERD, institutie care detine 15% din BT.

Desi Rekkers nu a facut declaratii oficiale, actionari ai BT mai spun ca o alta diferenta intre pozitia actionarilor si cea a fostului CEO e legata de strategia viitoare a bancii. "Lui Robert, care este un bancher cu adevarat profesionist, nu i se poate reprosa nimic. Poate doar ca desi avea in mana un tort frumos, mare si apetisant, nu a stiu sa il vanda. Sa atraga investitori, adica", au declarat pentru HotNews surse din cadrul actionariatului bancii. Rekkers ar fi dorit continuarea procesului de expansiune, in vreme ce ceilalti actionari au preferat o pozitie mai conservatoare, adecvata actualei crize, au mai spus sursele citate.