"In sedinta Consiliului de Supraveghere din 26.04.2012 s-a inregistrat demisia din functia de Presedinte si membru al Consiliului de Supraveghere al Bancii Comerciale Carpatica a domnului Ilie Carabulea. Totodata, membrii Consiliului de Supraveghere au ales in functia de presedinte pe domnul Nicolae Petria, urmand a fi convocata ulterior Adunarea Generala a Actionarilor pentru completarea componentei Consiliului de Supraveghere a Bancii Comerciale Carpatica", se arata intr-un comunicat al institutiei de credit. Judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie a Romaniei il condamnasera pe Ilie Carabulea la un an si jumatate de inchisoare cu executare in Dosarul Apostu. Deocamdata, demisia nu a provocat valuri la Bursa de Valori, unde actiunile bancii se tranzactioneaza sub simbolul BCC.

Ilie CarabuleaFoto: Agerpres

Banca Comerciala Carpatica a realizat la 31 martie 2012 un profit de 8,54 milioanei lei, în condiţiile aplicării Standardelor Internationale de Raportare Financiară care au dus la o reducere semnificativă a cheltuielilor cu provizioanele. Cheltuielile nete cu provizioanele s-au situat la 31.03.2012 la valoarea de 685 mii lei. Activele Băncii Comerciale Carpatica la 31.03.2012 se situează la un nivel de 4,23 miliarde lei.

Potrivit normelor si regulamentelor BNR, Carabulea nu va mai putea ocupa functii de conducere intr-o banca din cauza riscului reputational la care ar supune institutia de credit. "Structura de conducere a instituţiilor de credit trebuie să asigure că acestea dispun de politici şi proceduri adecvate pentru identificarea, măsurarea şi administrarea tuturor riscurilor, inclusiv a riscului reputaţional", se arata in Regulamentul nr. 18 din 17.sep.2009 privind cadrul de administrare a activităţii instituţiilor de credit. Carpatica a transmis deja BNR - Direcţiei Supraveghere informatiile legate de condamnarea lui Carabulea. El ocupa functia de presedinte al Consiliului de Supraveghere (noua denumire a Consiliului de Administratie)