Tomas Spurny (47 de ani) isi incepe mandatul de presedinte executiv al Bancii Comerciale Romane (BCR), ca urmare a aprobarii acestei numiri de catre Banca Nationala a Romaniei (BNR). Spurny a fost numit la carma BCR la inceputul acestui an de catre Consiliul de Supraveghere al bancii, succedand lui Dominic Bruynseels, al carui mandat s-a incheiat.

Tomas Spurny a fost presedinte executiv al mai multor institutii bancare si financiare din Slovacia, Republica Ceha si Ungaria, contribuind la succesul acestora pe pietele locale. Inainte de a activa in domeniul bancar, Tomas Spurny a lucrat cativa ani la compania de consultanta de management McKinsey & Company, asigurand consiliere de specialitate unor institutii financiare care opereaza pe pietele din Europa Centrala si de Est.

Banca Nationala a Romaniei a aprobat, totodata, numirea lui Martin Skopek ca vicepresedinte Retail & Private banking, a lui Sergiu Manea ca vicepresedinte Trezorerie, Piete de capital & Group Large Corporates si a lui Christian Bruckner in functia de vicepresedinte Operatiuni.

Procesul de aprobare a numirii lui Bernd Mittermair in functia de vicepresedinte executiv Financiar este in curs de finalizare.