Candidatul socialist la presedintia Frantei, Francois Hollande, a apaludat anuntul cancelarului german Angela Merkel cu privire la pregatirea unui program de crestere economica in perspectiva summitului UE din luna iunie si a apreciat ca aceasta va inclina, in urmatoarea perioada, din ce in ce mai mult in favoarea unor masuri care sa favorizeze redresarea economica a statelor Uniunii, informeaza AFP.

"Nu stiu daca voi castiga alegerile prezidentiale" a declarat francois Hollande pentru Radio J, insa cancelarul german si liderii europeni considera aceasta victorie "drept o ipoteza suficient de serioasa pentru a modifica calendarele ba chiar si continutulu agendei europene".

"Doamna Merkel, reluand o initiativa dorita de presedintele Van Rompuy pentru Consiliul European, a spus ca este gata sa favorizeze o crestere economica. Din acest motiv, campania va fi utila si, daca voi castiga, voi avea avantajul de a merge inca si mai departe. Vor exista renegocieri si va exista un acord de crestere economica", a declarat Francois Hollande.

Intr-un interviu publicat sambata de cotidianul german Leipziger Volkszeitung, cancelarul german Angela Merkel a declarat: "pregatim un program de crestere economica pentru summitul UE din luna iunie". Cu toate acestea, "nu va exista o renegociere a tratatului bugetar european, a subliniat cancelarul german.

"Ce spunea in urma cu cateva saptamani? Ca nu voia nici macar sa auda cuvinte precum crestere, atat de atasata era de cuvantul austeritate. Inclina si va inclina si mai mult (n.r. in favoarea unui program de crestere economica) dupa alegeri", a afirmat Francois Hollande raspunzand unei intrebari cu privire la posibilitatea renegocierii tratatului bugetar.