Increderea romanilor in economie s-a imbunatatit usor in primul trimestru din 2012, comparativ cu ultimele trei luni ale anului trecut, insa tara noastra ramane in categoria in care predomina pesimismul in randul consumatorilor, intr-un clasament realizat de compania de consultanta Nielsen pentru 56 de tari si citat de Mediafax.

In primul trimestru al anului, increderea romanilor in economie a urcat cu un punct, la 61 de puncte, iar tara noastra s-a mentinut pe pozitia 47.

Pe ultimele zece locuri in studiu se afla Polonia/Irlanda, Romania, Japonia, Spania, Franta, Coreea de Sud, Croatia/Italia, Portugalia, Grecia si Ungaria.

India s-a mentinut pe prima pozitie, cu de 123 puncte, sub recordul de 137 de puncte stabilit tot de statul asiatic in 2006, la un an de la lansarea sondajului trimestrial al Nielsen.

India este urmata de Arabia Saudita, Filipine/Indonezia, Brazilia/China, Thailanda/ Malaezia, Emiratele Arabe Unite, Hong Kong, Peru, Columbia/Norvegia si Egipt.

La nivel global, increderea consumatorilor a urcat usor fata de trimestrul al patruleaal anului trecut, indicatorul avansand cu cinci puncte, la 94 de puncte, sustinut de o revenire puternica in SUA.