"Consiliul de Administratie al Bancii Nationale va decide in perioada urmatoare cine preia atributiile prim-viceguvernatorului Florin Georgescu. Locul domniei sale din Consiliul de Administratie va ramane vacant pe perioada in care conduce Ministerul Finantelor, au declarat pentru HotNews.ro apropiati ai Bancii de emisiune. BNR s-a mai confruntat cu o situatie oarecum similara atunci cand Mugur Isarescu a devenit premier, atributiile sale fiind luate de Emil Ghizari, dar atunci Parlamentul a delegat atributiile Guvernatorului. Acum, Consiliul de Administratie va decide, au mai spus sursele citate.

Florin Georgescu a devenit ministru desemnat al Finantelor in Guvernul Victor Ponta in urma unor negocieri considerate dificile. Cu reputatia unui profesionist in Finante care e greu de "driblat", Georgescu este ministrul care a introdus TVA (in 1992), punind astfel ordine in finantele publice intr-o perioada extrem de dificila.

De numele lui se leaga insa si perioada in care reformele fiscale au fost extrem de lente.

Florin Georgescu este o personalitate extrem de puternica, nu putine fiind conflictele sale cu lideri de frunte ai PSD (pe atunci PDSR) in cei patru ani petrecuti ca ministru al Finantelor.

A lucrat in Ministerul Finantelor, ca economist, inspector financiar, sef serviciu si apoi director general la Directia Control de Stat Bucuresti.