Piraeus Bank a dat in judecata Reuters, solicitand daune de 50 de milioane de euro, dupa ce agentia de presa a publicat un articol care a dezvaluit o serie de afaceri imobiliare intre banca si companii conduse de familia directorului sau executiv.

Piraeus a actionat in judecata atat agentia de stiri, divizie a Thomson Reuters Corp, cat si pe autorul articolului, Stephen Grey, sub acuzatia de calomnie si intentia de a "leza intregul sistem bancar grecesc".

Articolul, intitulat "Afacerile imobiliare secrete ale unui bancher grec", publicat in data de 2 aprilie, arata ca Piraeus a inchiriat cel putin sapte proprietati care erau detinute de o serie de companii private conduse, printre altii, de sotia si de cei doi copii ai directorului executiv al bancii, Michalis Sallas.

"Banca nu a cumparat sau inchiriat vreun bun, in special in mod ilegal, de la director sau de la familia sa", se arata in plangerea inaintata justitiei.

Un purtator de cuvant al bancii a declarat ca Piraeus detine "suficiente dovezi" care contrazic articolul in cauza.

Directorul de comunicatii al Reuters, Barb Burg, a precizat: "Continuam sa ne sustinem articolul. Din cauza procesului in curs, nu putem sa facem pentru moment mai multe comentarii".

Inainte de publicarea articolului, atat Piraeus cat si Michalis Sallas au refuzat sa raspunda intrebarilor reporterului Reuters despre aceste tranzactii, care nu au fost declarate actionarilor.

Banca, ale carei actiuni au cazut cu 97% de la varful atins in 2007, urmeaza sa primeasca pana la cinci miliarde de euro din bani europeni, ca parte a acordului de salvare a Greciei de la faliment, noteaza agentia Reuters.