O iesire a Greciei din Zona Euro "nu va insemna sfarsitul" monedei unice, deoarece Germania are "interesul fundamental" de a pastra euro, apreciaza presedintele agentiei de rating Fitch Ratings, intr-un interviu acordat marti pentru Spiegel Online si citat de AFP.

"Daca marca germana va fi reintrodusa, ea s-ar aprecia considerabil in raport cu alte valute. Industria de export, respectiv motorul economiei germane, va fi afectata. Germania nu va tolera asta, chiar daca una sau mai multe tari ar parasi euro", a explicat Paul Taylor.

Aceste declaratii intervin in contextul in care Grecia, care se afla intr-un impas politic dupa alegerile de duminica, ingrijoreaza din nou pietele financiare, care se tem ca ar putea fi pus in discutie planul international care a salvat tara de la faliment.

Iesita pe locul doi in urma alegerilor, formatiunea de stanga radicala Syriza a condus o campanie in intregime opusa masurilor de austeritate, in special in ceea ce priveste noi reduceri de salarii si de pensii.

Marti, seful partidului, Alexis Tsipras, a respins inca o data participarea la o guvernare care presupune masuri de austeritate. Bruxellesul si Berlinul au cerut Greciei sa-si respecte strict angajamentele asumate.