Premierul Victor Ponta a anuntat, luni, ca va discuta in cursul zilei cu presedintele Traian Basescu si cu guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, pentru a face un grup de lucru care sa incerce atenuarea efectelor situatiei din Grecia asupra sistemului bancar romanesc si asupra Romaniei, transmite Mediafax.

"Situatia politica din Grecia nu s-a rezolvat ieri. Sunt semne destul de negative ca se va merge din nou la alegeri. Voi discuta azi si cu guvernatorul BNR si cu presedintele Romaniei, obligatoriu trebuie sa facem un grup de lucru pentru a incerca sa atenuam efectele asupra sistemului bancar romanesc si asupra Romaniei, efecte produse de prelungirea si se pare chiar accentuarea crizei politice din Grecia", a spus Ponta.

Ministrii Finantelor din zona euro se vor reuni luni la Bruxelles, iar discutiile vor fi, probabil, monopolizate de situatia din Grecia si de posibilitatea iesirii statului din zona euro, optiune care a trecut in centrul dezbaterii privind criza.

Comisia Europeana nu ia in calcul relaxarea conditiilor din acordul cu Grecia, a declarat duminica purtatorul de cuvant al CE Amadeu Altafaj, dezmintind o stire transmisa anterior de Real News Atena.

Revista saptamanala Der Spiegel deschide editia de saptamana viitoare cu titlul "Acropole, adio! De ce trebuie Grecia sa paraseasca euro".

Potrivit relatarilor de duminica din presa, ministrul german de Finante Wolfgang Schaeuble a declarat ca nu va forta Grecia sa ramana in zona monedei unice insa spera ca aceasta va ramane.

Si alte tari europene par sa accepte posibilitatea ca Grecia sa paraseasca Zona Euro. Cancelarul austriac Werner Faymann a declarat si el ca nu isi doreste ca acest lucru sa se intample adaugand ca "in teorie, multe lucruri sunt de neconceput", scrie Reuters.