Investitiile straine directe (ISD) atrase de China s-au redus in aprilie cu 0,7%, marcand cea de-a sasea luna consecutiva de scadere, relateaza BBC. In luna martie ISD inregistrase un declin de 6,1%.

Un purtator de cuvant al ministerului a precizat ca acest declin al investitiilor straine directe a fost cauzat in principal de evolutia slaba a economiei globale. Valoarea ISD a ajuns in aprilie la 8,4 miliarde de dolari, a comunicat Ministerul Comertului din Beijing.

De asemenea, cifrele publicate saptamana trecuta au aratat ca economia Chinei a incetinit. Exporturile si importurile din luna aprilie au fost sub asteptari, iar rata de crestere a productiei industriale a fost cea mai redusa din 2009.

Pe 12 mai China a redus rata rezervelor minime obligatorii ale bancilor, in intentia de a stimula creditarea.

Analistii au spus ca datele recente indica faptul ca si mai multe masuri pot fi luate pentru a sustine cresterea.

Cifrele publicate arata ca ISD au avut un declin de 2,4% in primele patru luni ale anului, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

"Trendul negativ reflecta ingrijorarile privind cresterea potentiala scazuta a Chinei. Acest lucru sporeste riscul ca guvernul chinez sa nu isi atinga tinta de crestere economica pentru 2012, insa creste si probabilitatea continuarii masurilor de relaxare monetara si fiscala", a declarat Dariusz Kowalczyk, de la Credit Agricole in Hong Kong, citat de BBC.