Leul s-a tranzactionat la niveluri apropiate de cele la care a inchis marti, dar tendinta este de depreciere, in ton cu monedele regionale. Cea mai agresiva depreciere a inregistrat-o zlotul polonez, dealerii suspectand interventia Bancii Nationale a Poloniei in apararea monedei atacata speculativ. "La ora 11,15 lucrurile pareau ca se calmeaza", a declarat pentru HotNews dealerul unei banci comerciale. In tranzactiile cu moneda noastra nationala, ordinele sunt de volume usor mai mari decat de obicei, dar prezenta BNR in piata inca nu a fost sesizata de dealeri.

Ieri, cursul oficial afisat de BNR a fost de 4,44 lei/euro, dar vestile proaste privind evolutia PIB (o crestere anuala sub estimari) a pus presiune pe leu. "Nu raspundem temerilor legate de cursul euro/leu. BNR nu apara niciun nivel de curs. Leul este intr-o zona de echilibru", declara Guvernatorul Isarescu in martie, cand euro se tranzactiona la 4,37 lei.

Pe pietele internationale euro a sazut in fata dolarului SUA dupa eşecul discuţiilor care vizează formarea unui nou guvern în Grecia, alimentand temerile ca aceasta va parasi in cele din urma zona euro. In jurul orei 11,30 perechea EUR/USD se tranzactiona la 1.2684.

Moneda unică a fost aproape de un minim al ultimilor trei ani şi jumătate si faţă de lira sterlină, EUR/GBP ajungand la 0.7953. In zona euro se va publica miercuri cresterea preţurilor de consum, dupa care Mario Draghi, preşedintele Băncii Centrale Europene, va sustine o conferinta de presa.