Numarul salariatilor din administratia publica care castiga peste 8.000 de lei lunar aproape ca s-a dublat in 2011, an considerat de taieri de cheltuieli salariale si de austeritate guvernamentala. Aceeasi evolutie a cunoscut-o si salariatii cu venituri cuprinse intre 7.000 si 8.000 de lei. Ca numar total de salariati, din administratia publica au iesit circa 34.000 de persoane in 2011, majoritatea fiind cazuri de plecari naturale. Cele mai multe plecari le-au inregistrat femeile. Sursa datelor: INS.

E drept, in cazul transelor inferioare de venit- de pana la 2000 de lei salariul, numarul angajatilor este mai mare in 2010, practic  asistand la o "translatare" a personalului din transele mici catre transele salariale mai mari.

In ceea ce priveste numarul angajatilor din administratia publica, acesta se prezinta in felul urmator:

Cele mai multe plecari au fost, cum spuneam si mai sus, din randul femeilor. Pe regiuni geografice, plecarile cele mai multe au fost in Regiunea Vest, urmata de Nord-Vest. Majoritatea celor care au parasit administratia publica lucrau in provincie. Pentru comparatie, aveti mai jos un grafic care islustreaza transele salariale in administratia publica, sanatate, banci, regii autonome si pe segmentul hotelier.

De asemenea, fara a face alte comentarii, mai jos aveti un grafic care arata unde sunt localizati salariatii din administratia publica, pe grupele majore de ocupatii.