Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a declarat joi ca Uniunea Europena isi va onora angajamentele fata de Grecia in incercarea de a se asigura ca aceasta ramane in Zona Euro, informeaza Reuters. Presedintele CE a reamintit ca Atena trebuie si ea sa isi respecte obligatiile.

"In ceea ce priveste Grecia, vreau sa reafirm cat se poate de clar ca dorim ca Grecia sa ramana in Zona Euro. Iar Uniunea Europeana va face ceea ce trebuie pentru a se asigura de acest lucru", a declarat presedintele CE, Jose Manuel Barroso in fata Natiunilor Unite.

Barroso a facut trimitere si la alegerile anticipate din Grecia ce vor avea loc in luna iunie dupa ce negocierile pentru formarea unui guvern de uniune nationala, dupa alegerile din 6 mai, au esuat. Pentru alegerile din 17 iunie, liderul stangii radicala Syriza, Alexis Tsipras, cere sfarsitul politicilor de austeritate "barbare" care, potrivit politicianului, vor duce Grecia in faliment.

"Ne vom onora angajamentele fata de Grecia si ne asteptam ca guvernul elen - cel prezent si cel viitor - sa intruneasca conditiile pe care le-am stabilit de comun acord in schimbul asistentei financiare", a precizat Barroso.

Potrivit presedintelui CE, cu toate ca UE respecta vointa cetatenilor eleni si votul lor, acestia trebuie sa tina cont si de vointa celor 16 natiuni din Zona Euro care s-au pus de acord asupra conditiilor acordului de bailout.