Rezultatele preliminare ale Recensamantului populatiei si locuintelor vor intarzia o saptamana, ele urmand sa fie publicate in 31 mai in loc de 23 mai, au anuntat luni oficialii INS. Cauza o reprezinta schimbarea componentei Comisiei Centrale a Recensamantului ca urmare a "schimbărilor intervenite la nivelul conducerii unora dintre instituţiile implicate", potrivit comunicatului INS. Reamintim ca potrivit acestor date, Romania are o populatie stabila de 19,042 milioane locuitori care formeaza 7,1 milioane gospodarii.

Vergil VoineaguFoto: Agerpres

Potrivit datelor trimise de INS, exista 8,5 milioane locuinte (inclusiv alte unitati de locuit) si 5,1 milioane cladiri. La recensamantul anterior, desfasurat in 2002 numarul populatiei erau 21,68 milioane de locuitori. Ultima oara cand numarul de locuitori ai Romaniei a fost de aproape 19 milioane a fost in 1966. Recensamantul din '66 indica 19,1 milioane de locuitori.

Rezultatele provizorii ale Recensamantului Populatiei si Locuintelor din 20 Octombrie 2011 prezinta o prima estimare privind numarul populatiei, al gospodariilor populatiei si al fondului de locuinte.