Premierul Victor Ponta a decis luni ca Florin Tunaru, fost director adjunct la Directia Generale a Finantelor Publice Teleorman, coordonator al activitatii de inspectie fiscala, si Mihail Constantin, director in cadrul ANAF, sa ocupe posturi de vicepresedinte in Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF). Presedintele Serban Pop, numit de Mihai Ungureanu, a ramas in functie. Constantin este o veche cunostinta a ministrului Daniel Chitoiu, el lucrand in perioada in care Chitoiu conducea ANAF in cadrul Directiei Generale pentru Reforma si Cooperare Internationala dar si ca sef de cabinet al vicepresedintelui institutiei. Constantin este asociat al Dhamco Impex, firma care a obtinut in 2010 un profit de circa 25.000 lei.

Potrivit declaratiei de avere, Constantin detine un apartament in Capitala si o casa in comuna Nuci (Ilfov) si nu are active bancare declarate. Salariul de sef de cabinet ANAF era de 80.000 de lei anual, adica aproximativ 6.600 de lei lunar.

Citeste aici declaratia de avere a demnitarului sau aici, declaratia de interese a lui Mihail Constantin.

Florin Tunaru, celalalt vicepresedinte numit de premier, vine din Teleorman, unde a lucrat la Consiliul Judetean, dupa care in structurile ANAF. Cea mai recenta declaratie de avere, datata in 2009, arata ca Tunaru detine un apartament in Alexandria si o casa de locuit. Conduce un Volswagen din 2005 si avea in conturi circa 10.000 de euro.

Vezi aici declaratia de avere a lui Florin Tunaru sau declaratia lui de interese, aici.