Balanta contului curent pentru intreaga zona euro a inregistrat un surplus de 9,1 miliarde de euro in luna martie, multumita unui sold pozitiv al balantei comerciale, conform cifrelor provizorii publicate miercuri de Banca Centrala Europeana (BCE) si citate de AFP.

Deficitul in februarie al contului curent, care masoara in mare parte schimburile totale ale celor 17 state membre ale zonei euro cu restul lumii (bunuri, servicii, fluxuri financiare), a fost revizuit in scadere, la 1,2 miliarde de euro, fata de cifra de 1,3 miliarde anuntata initial.

Rezultatele din martie au legatura cu excedentul net al comertului cu bunuri (+8,6 miliarde) si servicii (+6,2 miliarde de euro). Veniturile au inregistrat un surplus de 3 miliarde de euro si transferurile curente au avut un deficit de 8,8 miliarde.

Fata de aceeasi perioada a anului trecut (martie 2012 - martie 2011), balanta contului curent in zona euro a avut un surplus de 9,6 miliarde de euro, fata de deficitul de 16,7 miliarde inregistrat in aceeasi luna a anului trecut.