Intr-un interviu acordat BBC, directorul general al Fondului Monetar International, Christine Lagarde, considera ca Grecia trebuie sa isi remedieze finantele publice si sa faca mai multe progrese in directia reformelor structurale si colectarii taxelor.

Acest lucru se intampla in ciuda lipsei de popularitate a masurilor de austeritate impuse Greciei de FMI si Uniunea Europeana in schimbul fondurilor de salvare.

"Grecii au facut eforturi uriase. Insa acestia mai au multe de facut. Exista mai multe reforme structurale care trebuie sa fie implementate si taxe care sa fie colectate, iar aceste lucruri au un pret", a precizat Lagarde.

Multi analisti cred insa ca Grecia ar putea abandona masurile de austeritate si poate fi fortata sa iasa din zona euro.

Christine Lagarde a precizat ca Fondului Monetar International nu i-ar placea o astfel de perspectiva, insa acesta este "pregatit pentru toate situatiile posibile".

Totodata, Lagarde a adaugat si faptul ca potentialele costuri ale iesirii Greciei pot fi atat de mari incat alti membri ai uniunii monetare ar trebui sa fie pregatiti sa plateasca mai mult pentru a tine statul elen in zona euro.

"Ar fi bine ca membrii zonei euro sa fie pregatiti pentru un mai mare sprijin financiar si probabail mai lung pentru ca Grecia si populatia sa ramana in cadrul zonei", a spus aceasta.

La intrunirea informala de miercuri este de asteptat ca liderii din Uniunea Europeana sa discute la Bruxelles despre situatia Greciei.