Florin Georgescu taie cu 30% banii de protocol ai companiilor de stat si le interzice sa angajeze firme de avocatura daca au juristi. Delegatiile ministerelor care pleaca in strainatate nu pot depasi 2 persoane

de DP     HotNews.ro
Joi, 24 mai 2012, 8:48 Economie | Finanţe & Bănci


Florin Georgescu, primviceguvernator BNR
Foto: BNR
 documente
(24 Mai 2012) PDF, 126KB
Desi a preluat de putina vreme conducerea Finantelor, prim-viceguvernatorul BNR Florin Georgescu e decis sa reduca drastic cheltuielile companiilor de stat. Finantele au publicat un Proiect de Ordonanta de Urgenta (vezi atasamentul) prin care companiilor Statului le sunt diminuate drastic anumite fonduri cum ar fi cele destinate protocolului, plecarilor in strainatate, cheltuielilor pentru zile festive s.a. Daca din postura anterioara, de oficial BNR Georgescu putea cel mult sa critice anumite excese financiare ale firmelor de stat cu pierderi, acum are ocazia sa puna in practica ceea ce considera BNR ca ar fi util pentru bugetul statului. Economiile la buget prin aplicarea acestui proiect de Ordonanta ar fi de aproape 2 miliarde de lei in 2012.

"Pentru reducerea cheltuielilor efectuate din fonduri publice, pentru  cresterea gradului de transparenta a acestora, precum si pentru clarificarea unor aspecte insuficient reglementate prin actele normative in vigoare, prin proiectul de ordonanta de urgenta se  propun urmatoarele:
 
 • interzicerea achizitionarii de servicii juridice de consultanta, asistenta si/sau reprezentare de catre autoritatile si institutiile publice ale administratiei publice centrale si locale, indiferent de modul de finantare si subordonare, societatile nationale, companiile nationale si societatile comerciale cu capital integral sau majoritar de stat, precum si regiile autonome care au in structura organizatorica personal propriu de specialitate juridica;
 • diminuarea cu 30% a cheltuielilor de protocol si a cheltuielilor cu deplasarile in strainatate efectuate de catre autoritatile si institutiile publice ale administratiei publice centrale si locale, indiferent de modul de finantare si subordonare, in semestrul II al anului 2012, fata de cheltuielile de aceasta natura efectuate in semestrul II al anului 2011; la stabilirea acestor cheltuieli nu se iau in calcul cheltuielile de protocol si cheltuielile cu deplasarile in strainatate aferente proiectelor finantate din fonduri externe nerambursabile, cheltuielile cu deplasarile in strainatate aferente participarii fortelor armate la misiunile prevazute la art. 2 din Legea nr.121/2011 privind participarea fortelor armate la misiuni si operatii in afara teritoriului statului roman, precum si cheltuielile cu deplasarile in strainatate ale politistilor si functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciare care desfasoara misiuni in cadrul fortelor de mentinere a pacii;
 • din fondurile publice, pot fi achizitionate tiparituri si alte bunuri pentru actiunile de reprezentare si protocol, precum si pentru zile festive si onomastice, in conditiile legii, numai pentru cele organizate la nivelul Presedintelui Romaniei, Presedintelui Senatului, Presedintelui Camerei Deputatilor, Primului-ministru, Presedintelui Curtii Constitutionale, Presedintelui Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Presedintelui Consiliului Superior al Magistraturii, Presedintelui Curtii de Conturi, ministrilor si celorlalti conducatori ai institutiilor si autoritatilor publice centrale si locale cu rol de ordonator principal de credite; se interzice societatilor nationale, companiilor nationale si societatilor comerciale cu capital integral sau majoritar de stat, precum si regiilor autonome, de subordonare centrala si locala, care au inregistrat pierderi in anul precedent, achizitionarea de tiparituri si alte bunuri pentru zile festive si onomastice; se excepteaza cheltuielile de aceasta natura aferente proiectelor finantate din fonduri externe nerambursabile;
 • ministrii, ministrii delegati, secretarul general al Guvernului, secretarii de stat, subsecretarii de stat, personalul incadrat in functii asimilate acestora, primarii, viceprimarii, presedintii si vicepresedintii consiliilor judetene, consilierii locali,  precum si inaltii functionari publici, pe perioada deplasarilor in strainatate, pot fi insotiti de cel mult 2 persoane iar in cazul deplasarilor in strainatate, delegatiile ministerelor, Secretariatului General al Guvernului, institutiilor publice din subordinea/coordonarea Guvernului sau a ministerelor, institutiilor si autoritatilor publice ale administratiei publice locale, pot fi alcatuite din maxim 2 persoane; aceste restrictii nu se aplica pentru deplasarile la institutiile Uniunii Europene, deplasarile personalului fortelor armate la misiuni, exercitii, antrenamente, ceremoniale si activitati conexe organizate in afara teritoriului statului roman, deplasarile la reuniunile de cooperare transfrontaliera, precum si deplasarile din cadrul proiectelor finantate din fonduri externe nerambursabile;
 • modificarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.84/2003 pentru infiintarea Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania - S.A. prin reorganizarea Regiei Autonome "Administratia Nationala a Drumurilor din Romania", cu modificarile si completarile ulterioare, in sensul reglementarii posibilitatii ca cheltuielile cu proiectarea, repararea, administrarea, intretinerea si exploatarea infrastructurii rutiere, inclusiv pentru plata contravalorii lucrarilor suplimentare rezultate in urma schimbarii solutiilor tehnice si/sau constructive si a exproprierilor aferente acestora, precum si cele pentru acoperirea intergala a cheltuielilor de intretinere si functionare ale CNADR sa fie acoperite si din veniturile proprii ale companiei;
 • abrogarea prevederilor din Legea privind constituirea Rezervatiei Biosferei "Delta Dunarii" nr. 82/1993, cu modificarile si completarile ulterioare, potrivit carora Administratia Rezervatiei Biosferei "Delta Dunarii poate retine, o cota de 25% din cuantumul amenzilor prevazute la art. 13 din Legea 82/1993, precum si din  cuantumul despagubirilor stabilite.

Un raport al Curtii de Conturi trimis Parlamentului arata ca structurile publice au cheltuit aproape 600 de milioane de lei pe servicii avocatiale (juristilor din aparatul propriu si firmelor externe), campionii cheltuielilor fiind Ministerul Finantelor si Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania.

Desi au o armata de avocati si juristi, acestea au angajat firme de avocatura externe institutiilor, ale caror servicii au fost achitate cu generozitate. "Remarcam modul discretionar in care entitatile publice locale au inteles sa cheltuiasca banul public prin angajarea serviciilor de avocatura externe", se mai precizeaza in Raportul Curtii de Conturi. Cele 400 de firme controlate de Curtea de Conturi au cheltuit in ultimii doi ani 274,63 milioane de lei cu juristii proprii si 317,85 milioane de lei cu firmele externe de avocatura. In total, 592,49 milioane de lei.

Citeste aici Raportul Curtii de ConturiCiteste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

8971 vizualizari

 • +17 (25 voturi)    
  :) (Joi, 24 mai 2012, 8:54)

  carcalete [anonim]

  o masura buna...bravo dom' Georgescu!
  • +3 (15 voturi)    
   Ceva nu-mi miroase bine... (Joi, 24 mai 2012, 9:31)

   Sting [utilizator] i-a raspuns lui carcalete

   ...la masura cu firmele de avocatura. Sa inteleg ca Voiculescu nu vrea oponenta in procesul sau cu Ministerul Agriculturii?
   • +3 (3 voturi)    
    Ba da (Joi, 24 mai 2012, 12:21)

    gogu [anonim] i-a raspuns lui Sting

    Dai afara zecile de juristi de la facultatile particulare care paraziteaza institutia si angajezi o firma capabila de avocatura.
    S-ar putea sa vezi ca la sfirsit iti ramin niste banuti
  • 0 (12 voturi)    
   smen sau prostie crasa? (Joi, 24 mai 2012, 10:29)

   precaut [anonim] i-a raspuns lui carcalete

   un jurist de la firma de stat X, platit cu [exagerez] 4000 ron lunar se poate razboi cu avocatii lui Chevron sau Renault? ne-am tampit cu totii? Unu: pt ca acel jurist de stat daca e bun se duce el la firme romanesti de avocatura unde castiga mult mai mult (ergo, numai cei ce nu sunt buni de firme raman la stat), DOI: acel jurist nu poate fi expert in toate asa ca este usor de batut de o firma privata de avocatura!!! TREI: ai/n-ai procese pe jurist il platesti. PATRU: castiga sau nu cstiga (pe bune sau mituit - s-au vazut destule cazuri pe la retrocedari) juristul e platit. Concluzie: facea sens economic EXACT pe dos; afara juristii si angajarea firmelor private, caz cu caz, specializate pe speta si plata lor in functie de rata succesului.
   • +3 (7 voturi)    
    foarte bine (Joi, 24 mai 2012, 10:44)

    Io [anonim] i-a raspuns lui precaut

    sa-l dea afara pe incompetent si sa contracteze case de avocatura
   • +3 (5 voturi)    
    Da ... sigur (Joi, 24 mai 2012, 11:00)

    Marius [anonim] i-a raspuns lui precaut

    Cate litigii de genul asta are statul roman ?
    Daca nu stii despre ce vorbesti mai bine nu te baga. 99% din contractele de asistenta juridica sunt supraevaluate de vreo 10 ori. Si 99% dintre ele sunt pur si simplu sinecuri pentru diverse firme de avocati. Mai intreaba si tu din ce traiesc majoritatea firmelor de avocatura mari din Bucuresti. In afara de cateva litigii serioase pe sume mari atunci cand intr-adevar e necesara o firma de avocati, in rest nu ai nevoie sa angajezi o firma sa se duca la Registrul Comertului sau sa faca alte cateva nimicuri.
    • +2 (2 voturi)    
     :) (Joi, 24 mai 2012, 12:39)

     carcalete [anonim] i-a raspuns lui Marius

     precautule,
     la prima vedere pare o masura populista.
     daca ai vedea cifra care indica cat dispare din cheltuieli cu masura asta ai deveni brusc atent.
     nu exista firme mari de avocatura la noi,ce spui ca sunt firme mari sunt , in fapt, birouri one-man show sau ceva asemanator.

     daca esti jurist esti platit sa-ti faci treaba si sa iti meriti banii.incompetenta nu poate fi o scuza.exista destule posibilitati ca un jurist care nu are expertiza necesara sa fie insotit in acel litigiu de un alt jurist cu expertiza necesara , platit de stat la alta entitate.

     la munca, nu la intins mina, baieti!
   • 0 (0 voturi)    
    consiliere vs reprezentare (Vineri, 25 mai 2012, 10:22)

    zweistein [anonim] i-a raspuns lui precaut

    Citesc si ma crucesc.
    Unde scrie dragii mei in ordonanta ca respectivele companii/regii nu pot angaja firme de avocatura sa le reprezinte in instanta?
    Din cate citesc eu nu au voie sa semneze contracte de consultanta juridica daca au si juristi angajati. Un consultant nu te reprezinta neaparat in instanta, ci te consiliaza in activitatea curenta (de exemplu sa nu semnezi vreun contract care contravine unor normesau legi).

    Hai sa fim un pic mai atenti la ce scrie in textele pe care le comentam, sa nu incepem sa ne infierbantam aiurea pe o "realitate" care exista doar in imaginatia noastra ca urmare a intelegerii incorecte a textului...

    Pana acum vad ca domnul Gerogescu face cam ce face orice finantist care ajunge in conducerea unei companii: taie costurile (cred ca e undeva in ADN-ul lor chestia asta :) )

    Peace!
  • 0 (6 voturi)    
   prostire (Joi, 24 mai 2012, 10:38)

   cred [utilizator] i-a raspuns lui carcalete

   Mai nea carcalete...Hai sa nu gandim amestecat.Uitam prea repede si nu este foarte mult timp de atunci.Treaba cu aplaudatul la toate bazaconiile nu e noua ,o faceati cand vi se dadea 7 lei in plus la salariu pentru carne ,iar voi erati fericiti ca ii pacaleati nemancand carne si va ramaneau banii.De ce nu ii atrage atentia sefului sau Ponta ca dorintele lui de marire si de plimbare prin strainataturi sant prea scumpe si de ne suportat.Daca tot umbli pe acilea de ce nu il intrebi pe dl.Georgescu ce parere are despre fapta unui conducator [uns in functie acum cateva zile, de acelas sef al sau] de a renunta la recuperarea unui prejudiciu de peste 1 milin de euro de la prietenul lui,condamnatul penal Nastase.AI.....ce zisesi?!!!
  • -1 (5 voturi)    
   Era la ASE asistent cand eram student! (Joi, 24 mai 2012, 11:11)

   Impotriva prostiei din tara [utilizator] i-a raspuns lui carcalete

   Slab profesional, dedicat economiei socialiste si fara a avea competene sa fie luat la organisme financiare ca Tanasescu sau Daianu, este un oportunist sadea, cu limba de lemn care a creat doar dezechilibre financiare Romaniei in perioada guvernarii Vacoroiu, lasand Romania fara un ban si credibilitate zero in fata organismelor financiar externe.
   A fost alaturi de Vacaroiu artizanul devalizarii si falimentarii BID, banca lui Vantu.
   Taie de unde nu trebuie pentru ca sunt disperati ca nu mai au bani de furat si FMI, UE si BM le pun conditii pe care ei nu sunt dispusi sa le indeplineasca pentru ca nu ar mai avea de unde sa fure!
   Esti postac de-a lui Hrebenciuc, sunteti disperati de bomba cu ceas care va exploda la Palatul Victoria datorita scandalului in care Ponta a sters urmele prejudiciului in dosarul "Trofeul Calitatii" al mentorului lu Adrian Nastase!
   Pe noi nu ne puteti pacali, va recunoastem imediat!
   • +1 (3 voturi)    
    "NOI" sunteti aia care nu isi scriu PDL pe afise? (Joi, 24 mai 2012, 12:03)

    marius [anonim] i-a raspuns lui Impotriva prostiei din tara

    vezi cate unul pe afis, un nume de care nu ai auzit niciodata! moaca de tampit, mesaj pentru tampiti... bah, cine este asta ma?!! Google... Anca Boagiu sprijina pe extraordinarul manager, familist si gospodar...

    Ce baieti, va este rusine cu numele si culoare partidului?

    PPS: La munca baaaah, nu la postat minciuni!
   • +2 (2 voturi)    
    :) (Joi, 24 mai 2012, 12:50)

    carcalete [anonim] i-a raspuns lui Impotriva prostiei din tara

    MarianEugenule
    ai facut ceva vreodata in viata inafara de discutii pe forumuri?
    daca da ,mergi la munca.daca nu , ar fi cazul sa te apuci de muncit ceva.
    din cauza celor ca tine trebuie reduse cheltuielile.
    nu e greui de inteles de ce...Vasilescu dadea exemple deunazi.

    pricepi ceva din ce iti spun, sau o sa te inrosesti si o sa-ti ia cel putin 10 secunde ca sa iti revii?

    :)
 • +6 (20 voturi)    
  Bravo, toate masurile luate de Georgescu (Joi, 24 mai 2012, 8:56)

  John [anonim]

  sunt de nota 10 pana acum.
  • -1 (13 voturi)    
   e foarte misto (Joi, 24 mai 2012, 10:18)

   Cela [anonim] i-a raspuns lui John

   sa ai niste juristi incapabili care nu-s in stare sa se opuna marilor case de avocatura pe care de angajeaza de pilda Voiculescu! Bravo, domnule ministru, tocmai ati dat drumul la jaful secolului!
  • +5 (11 voturi)    
   nu chiar (Joi, 24 mai 2012, 10:29)

   snowflake [utilizator] i-a raspuns lui John

   Sa spui din start ca interzici apelul la o casa de avocatura unei institutii daca ai juristi e prea uniform. Daca ai o disputa de 100 milioane e ok sau nu sa platesti 500 de mii unui avocat ca sa iti castige procesul? Bineinteles ca da pentru ca este cat un comision bancar pentru retragere de numerar. Si spun asta pentru ca avocatii buni nu stau la stat pentru un salariu de rahat.
   • +2 (4 voturi)    
    Nu chiar asa (Joi, 24 mai 2012, 11:08)

    Marius [anonim] i-a raspuns lui snowflake

    Dar e ok, sa faci licitatii cu "dedicatie" pentru "servicii de consultanta juridica" (ce termen generic) pentru urmatorii (fix) 2 ani ? Si sa fie in valoare de vreo 10 mil E ? Adica nimeni nu cred ca e tampit sa nu inteleaga ca una e sa ai un litigiu si alta e sa inventezi contracte "de consultanta juridica" pentru marile firme de avocatura prin care sa traga bani de la buget si sa depuna niste acte pe la diverse insitutii in contul acestor bani.
   • 0 (2 voturi)    
    Chestia cu juristii este o prostie (Joi, 24 mai 2012, 12:22)

    Mihaela [anonim] i-a raspuns lui snowflake

    Jurist la o institutie nu inseamna avocat. asa ca s-ar putea sa nu poata pleda la o instanta. Dar asa, statul va pierde procese pe banda rulanta. Ce o sa zica d-l Sova a carui firma de avocatura era angajata pe la niste companii de stat?
  • +1 (7 voturi)    
   trezirea! (Joi, 24 mai 2012, 10:36)

   nedumerit [anonim] i-a raspuns lui John

   cf. ordinului, RO nu poate angaja avocat pt. procesul de la Paris cu OMV. Daca aceasta imbecilitate a lui Ponta era in vigoare atunci pierdeam procesul cu Ucraina caci Aurescu nu ar fi putut angaja experti europeni. Ponta vrea sa piarda procesele cu Voiculescu, Copos, Mitrea etc. plus viitoarele smenuri din privatizare.
  • 0 (4 voturi)    
   masuri de ochii lumii (Joi, 24 mai 2012, 11:18)

   skyradio [anonim] i-a raspuns lui John

   sa vedem cum pleaca peste granita ministrul comunicatiilor sa spunem care si-a angajat 11 consilieri. el e zero in materie de comunicatii! fac pariu ca isi ia doar o secretara "comunicativa" cu el!
 • +6 (20 voturi)    
  Aoleo! (Joi, 24 mai 2012, 8:58)

  Manu [anonim]

  Da' pe Sova l-a intrebat? Sau casa lui de avocatura, ca si a ma-sii (Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen) sunt "exceptiile"?
  A, uitam: hotararea asta tot lui Cuza i se datoreaza? :)))
 • +4 (8 voturi)    
  cum e aia cu omv-ul? (Joi, 24 mai 2012, 9:13)

  zippo [anonim]

  si am rezolvat cu litigile. o sa fie picate curat legal.
 • +1 (5 voturi)    
  Firme de avocatura si juristi (Joi, 24 mai 2012, 9:18)

  BEDE [anonim]

  Juristii de la diferite societati comerciale (nu neaparat de stat, ci poate chiar si private) ar fi sa fie specializati in a aranja textul contractelor in asa fel incat sa fie cat mai inatacabile d.p.d.v. juridic, ca sa nu se preteze la tot felul de interpretari in caz de litigiu. Dar, daca se ajunge totusi la un litigiu, juristul, care nu e specializat in a avea procese la tribunal, e mult mai probabil sa dea chix decat o firma de avocatura...
  Deci, iata ca si firmele de avocatura pot fi bune la ceva si nu e cazul sa se exagereze cu interdictiile. Pe de alta parte, nici nu ar fi bine ca o societate de stat sa aiba contract stabil cu o firma de avocatura pt orice prostie, pt ca asta inseamna ca isi cheltuieste bugetul aiurea.
  • -1 (7 voturi)    
   masura e buna (Joi, 24 mai 2012, 9:41)

   Anonimus [anonim] i-a raspuns lui BEDE

   pentru cetatenii simplii care se judeca cu statul. si care nu mai risca sa plateasca cheltuieli de judecata daca pierd, pe motiv ca autoritatile publice care au o gramada de juristi (inclusiv priceputi la litigii) isi angajeaza peste si avocati in spete din cele mai banale
  • +6 (6 voturi)    
   re: (Joi, 24 mai 2012, 10:20)

   bijou [anonim] i-a raspuns lui BEDE

   pai daca juristul a dat chix in aranjarea textului contractelor si se ajunge la tribunal, cel mai corect ar fi sa fie tras la raspundere si inlocuit cu o persoana competenta... 600 mil lei cheltuiti in ultimii doi ani? pare ca juristii vor dinadins sa castige "un ban cinstit"...
 • +3 (11 voturi)    
  Bravo ! (Joi, 24 mai 2012, 9:20)

  Bravo [anonim]

  Oare de ce e singurul ministru care face ceva spre folosul cetatenilor si impotriva mafiei transpartinice din .ro ? Poate pt ca nu apartine uneia dintre mafiile ca PSD PDL PNL etc, etc.......
  • -3 (3 voturi)    
   stii cui i se spune Bravo? (Joi, 24 mai 2012, 10:38)

   cinic [anonim] i-a raspuns lui Bravo

   deci nu vom avea un avocat bun la Paris contra OMV? nu vom avea un expert contra celor de la Cuprumin, vom scrie contracte IMBECILE de privatizare (baietii destepti au avocati buni).
  • 0 (4 voturi)    
   Mai rasfirati baieti a transmis Hrebenciuc! (Joi, 24 mai 2012, 10:43)

   Impotriva prostiei din tara [utilizator] i-a raspuns lui Bravo

   Nu de alta, dar ne-am prins toti ca sunteti disperati cu noul scandal in care Ponta sterge urmele prejudiciului in procesul "Trofeul Calitatii" al lui Adrian Nastase si care va arunca aceasta guvernare in aer!
 • +3 (9 voturi)    
  FLORIN GEORGESCU.... (Joi, 24 mai 2012, 9:22)

  grozasimona [anonim]

  bine ca s-a trezit cineva sa puna sub cheie banii bugetariilor, care sunt disponibilii, la orice primarie din" cascati din deal"-sa faca ce vor cu ei.
  de ce aproba secretariatul parlamnetului atitea deplasarii??????????
  cine verifica banii de acolo- pe ce se duc???
  stop ! baniilor euro, la mina ori cui, din orice localitate.
 • 0 (14 voturi)    
  O autoritate autentica.... (Joi, 24 mai 2012, 9:22)

  Eleonore [anonim]

  .....dl. Georgescu ....fix ce lipseste de multa vreme tarii!
 • 0 (12 voturi)    
  sa taie, sa taie la jumatate... (Joi, 24 mai 2012, 9:27)

  costica [anonim]

  peste tot sa taie, ca astia din companiile de stat nu stiu decat sa cheltuie banii, ca asa li s-a permis de catre Guvernul lui Boc..
  Sa taie...
 • +4 (12 voturi)    
  se contrazic (Joi, 24 mai 2012, 9:32)

  puica iotu [anonim]

  este f. interesant! de cand au venit uselistii la putere treaba merge ca pisatul boului. una zic, alta fac si zilnic se contrazic. ex: ieri ponta acuza fostul guvern ca nu a angajat avocati pt. procesul cu omv dela paris, iar flori georgescu-marele finantist- interzice angajarea de avocati pt. procese ,atunci cand exista juristi in schema de personal. sa inteleg ca guvernul nu are juristi in componenta lui? sa mearga ponta ca a mai castigat procese.
  • 0 (8 voturi)    
   Care parte din "companii de stat" nu ai inteles-o (Joi, 24 mai 2012, 10:02)

   John [anonim] i-a raspuns lui puica iotu

   ? E vorba de companiile de stat, nu de guvern. Criticati complet aiurea, din reflex. Ar trebui sa va mai relaxati putin.
   • 0 (0 voturi)    
    iar minti? de ce? (Joi, 24 mai 2012, 14:18)

    naiv [anonim] i-a raspuns lui John

    asociat cu RMGC este Minvest Deva (nu guvernul), iar laCuprumin tot o firma de stat, idem la Turceni, Hidroelectrica etc. Cand acestia intra in procese cu alde Chevron, Barrcik Gold, Renault, Ford etc, duci un jurist (stralucitor) sa se bata cu avocati internationali excelenti ? si vrei sa si castigi?
 • +5 (7 voturi)    
  e bine daca (Joi, 24 mai 2012, 9:33)

  e bine daca [anonim]

  daca ii concediaza pe cei din departamentele juridice, cine stie cum angajati, si care taie frunza la caini in timp ce companiile de asistenta fac toata treaba. sa vezi acum procese pierdute si abuzuri fata de patrimoniu si sa vezi cum sar gospodinele de la dep.juridic sa faca ele dosarele si reprezentarea in instanta.
 • +1 (5 voturi)    
  Dar cu Delta Dunarii ce ati avut? (Joi, 24 mai 2012, 9:35)

  Egres [utilizator]

  Pe langa masurile utile se strecoara si enormitate care va accelera distrugerea Deltei Dunarii, lasati Administratia RBDD fara o sursa de venituri sa mearga in inspectii cu pluta si sa prinda braconierii cu prastii si cornete. rusine!
 • +3 (9 voturi)    
  populism (Joi, 24 mai 2012, 9:48)

  hai lasa-ma [anonim]

  1. ca un cititor nepasionat stirea asta mi se pare scrisa la comanda. Uitati-va cum incepe....
  2. masura este una populara. Suna foarte bine. "jos coruptii care cheltuie bani aiurea". De ce nu se ocupa Dl Georgescu de problemele adevarate ale unei economii in criza grava?
  3. Nu vad nicaieri sa scrie care este scopul. Adica, cati bani au calculat ca se vor economisi
  4. Ce efecte negative va avea masura. De ce nu apare cineva care a angajat de exemplu juristi externi si sa justifice de ce a avut nevoie? Nu cumva vor trebui sa faca angajari si poate in final sa plateasca mai mult?
  • +1 (3 voturi)    
   metoda (Joi, 24 mai 2012, 12:15)

   cred [utilizator] i-a raspuns lui hai lasa-ma

   Metoda nu este noua...Asa venea si Ceausescu....Cand lucrurile mergeau din ce in ce mai prost aparea periodic si trimetea inginerii la strung,intelectualii la sapa ,profesoriisi studentii la coada vacilor ,etc.De fiecare data incepeau aplauzele furtunoase .
 • +3 (9 voturi)    
  vedere scurta (Joi, 24 mai 2012, 9:48)

  qq [anonim]

  bine, bine, taiem, dar sa dai un proces de sute de milioane, ca cel cu Rompetrol sau OMV, pe mana juristului de la intreprindere este o cauza pierduta din start (nici macar Nastase nu a ales avocatul din oficiu).
  Uite o metoda ca pitpalacii sa zice foarte bine, excelent, nota 10, si de fapt ei (psd/pdl/unpr/etc) sa isi faca treaba de capusat statul. Mai degraba ar trebui taiat vreo 50% din organigrama bugetarilor stapanitori de stampile inutile...
 • +1 (5 voturi)    
  Cat va dura minunea? (Joi, 24 mai 2012, 10:14)

  Iulian [anonim]

  Niste masuri de bun simt. Dar intrebarea e: cat vor rezista? Va reusi F.G. sa ramana la fel de ferm cand taierile de fonduri vor afecta interesele "stalpilor societatii" (invartitii de partid si de stat)?
 • -1 (9 voturi)    
  renuntarea la avocati (Joi, 24 mai 2012, 10:24)

  Adina [anonim]

  Aceasta masura e inacceptabila deoarece va aduce prejudicii institutiilor statului. Primariile sau consiliile judetene au obligatoriu in schema de personal juristi. Acestia sunt cei mai slabi angajati pt. ca pe 700-800 lei un jurist bun nu munceste. In fata instantei si a unui avocat cunoscut nu au nicio valoare. Atunci 99% din procesele institutiei sunt pierdute. Sa se renunte la acesti juristi din schema de personal (sa ne permita legislatia) si vom angaja cand e nevoie numai firme de avocatura care fac ca 86% din procese sa fie castigate. Daca nu statul va plati mai mult prin pierderea proceselor.
 • -2 (8 voturi)    
  Avocati proprii vs. Firme de avocatura (Joi, 24 mai 2012, 10:27)

  Misu [anonim]

  Pentru cei care s-au grabit sa ii laude masura, cred ca s-au grabit. Masura pare buna la suprafata dar e populista (de ce sa ii platim pe altii cu bani multi cand avem noi specialistii nostri!!). Dar ca sa ai avocati buni trebuie sa ii platesti si aici se va vedea eficienta masurii d-lui Gerogescu, pt ca un avocat bun (cu experienta in domeniul respectiv) nu vine sa lucreze la stat.
 • 0 (8 voturi)    
  asta e adevarata austeritate, bravo! (Joi, 24 mai 2012, 10:42)

  gimini [utilizator]

  Bravo domnule Georgescu! Asa se face adevarata austeritate, nu cum au comis-o pedeleprele!
 • +1 (5 voturi)    
  Are Ponta... (Joi, 24 mai 2012, 10:57)

  trezorieru' [anonim]

  ...nevoie de bani sa-i plateasca pe Remus Cernea si pe Harbuz.
 • +2 (8 voturi)    
  eu sunt de parere, ca domn Georgescu (Joi, 24 mai 2012, 11:18)

  Gigi [anonim]

  sa se mai gandeasca. Cu protocolul sunt de acord, dar la partea de juristi, ar fi bine sa se mai gandeasca. Juristii angajati sunt doar pe partea de continut contracte si diverse aspecte lejere de drept. Multi au muncit la strung inainte de studiile de drept, iar la capitolul experienta sunt in copac printre frunze. Eu cred ca va dati peste degete cu ciocanul in felul asta. Mai taiati de la masini, protocol, achizitii de creioane la pret de stilou Mont Blanc, etc.
 • +3 (7 voturi)    
  cine este? si ce poza frumoasa... (Joi, 24 mai 2012, 11:20)

  si [anonim]

  va reamintesc ca dl Georgescu este omul care intre 1992-1996 a condus ministrul economiei si a impus politica deprecierii monedei nationale (cu un maxim de 300% inflatie in 1993) pentru a finanta bugetul de stat. Acest om practic a dus in spate intreaga politica monetara care a insemnat saracirea crunta a populatiei prin inflatia aceea teribila generatoare de haos si nicidecum de incredre si crestere economica.
  Sa nu credeti ca este o coincidenta faptul ca leul se depreciaza in perioada asta.
  Dl. Georgescu stie sa astupe gaurile prin inginerii monetare si mai apare cu cate-o declaratie dinasta populista ca sa para ca munceste si el altceva.
  In secolu 21 nu avem nevoie de smecherii si transferuri de bani de la oamnii saraci la buget, ci de solutii inteligente, de revigorarea sistemul privat. De reducerea cheltuielilor prin debrirocratizare si liberalizare nu prin afectarea grava a posibilitatii statului a se apara fata de abuzuri in justitie sau afirmatii populiste.
 • +1 (5 voturi)    
  electorale (Joi, 24 mai 2012, 11:37)

  adv [anonim]

  La mentalitatea romanilor e o masura care sa ia ochii, insa nu tocmai rea!

  Orice om care a lucrat vreodata pe afara,lucreaza intr-o multinationala sau are habar de practicile economice ale secolului 21 in Europa stie ca este mai ieftin sa externalizezi anumite servicii decat sa le faci singur, De aceea, orice firma serioasa are contracte pe termen lung cu firma de avocatura si isi asigura litigiile neprevazute care ar putea aduce o firma in faliment in cazul in care pierd ( vedeti procese CEDO). Insa, masura este populista, pentru ca acesta este nivelul de intelegere al romanului in acest moment.

  De aceea, atunci cand Funeriu, a facut outsourcing, externalizand serviciile de supraveghere la bacalaureat si economisind bani, romanii cu Ponta in frunte ( care e blocat pe cuvantul audit) au inteles exact invers!

  Masura corecta era deci sa optimizeze personalul juridic din aparatul de stat ( sa concedieze pe cei de care nu e neaparata nevoie sa le platesti un salariu lunar) si sa negocieze transparent contracte pe termen lung cu case de avocatura renumite + asigurare.

  Ca sa se intelega mai bine, D-l Georgescu s-a pus in pielea unui om sarac care gandeste asa: nu-mi angajez avocat ca ma pot apara si singur, constatand dupa aceea ca afacerea l-a costat de zece ori mai mult!
 • 0 (2 voturi)    
  ... (Joi, 24 mai 2012, 12:09)

  Aph [anonim]

  Masura face sens, dar nu vad cum ajuta asta economia. Intreaga retorica a USL din opozitie se baza pe critici la masurile care taiau in loc sa stimuleze...
 • +1 (3 voturi)    
  O masura buna (Joi, 24 mai 2012, 12:15)

  Mihai [anonim]

  cu taierea protocolului si cohortele de secretare sau amante la plimbare prin lume.
  Casele de avocatura de obicei sunt alese pe criterii de clientela, mai rar pe competenta caci se vede cum pierd societatile litigii chiar si cu casele de avocatura platite supraevaluat. Chiar sunt curios si cate procese au aceste societati pentru ca in mod obisnuit sunt capusate de clientela politica si nu isi taie nimeni conducta de bani doar de dragul unui proces pe care societatea respectiva oricum il va pierde intentionat. Procesul OMV este cu statul roman, nu cu societatile de stat.
  Sa nu uitam ca masura aceasta putea sa o ia si Boc cu vreo 3 ani in urma cand se mintea si ne mintea ca nu ne atinge criza dar acolo era clientela politica care trebuia pusa in posturi pe bani multi si fara prea multa munca.
  Ar trebui anchetati toti directorii si directorasii de la societatile astea pentru pierderile pe care le inregistreaza zi de zi.
  • -1 (3 voturi)    
   partial echidistant (Joi, 24 mai 2012, 12:40)

   adv [anonim] i-a raspuns lui Mihai

   Daca sunt clientele partidului,ai dreptate, stii tu ce stii , ca doar vorbesti din interior.
   Si cum USL deja a inceput sa-si formeze mana la contractele cu incredintare directa in loc de licitatii ( vezi mobilierul pentru clasa pregatitoare,adica educatia, prioritatea USL zero dupa minus unu) si schimbari pana la femeia de serviciu pe criterii politice, nu m-ar mira sa-i schimbati si pe directorasii aia sa-i puneti pe ai vostri sa se perfectioneze in metoda suveica de sifonat bani publici. Dar ce-ar fi sa faceti voi public un audit al guvernarilor voastrre anterioare.

   Ne intalnim la vot si la auditul vostru peste patru ani! Obsesia voastra pentru Boc si Basescu va vor
   manca- incet, incet, zi dupa zi , precum cariile.
 • 0 (0 voturi)    
  eficienta maxima (Joi, 24 mai 2012, 19:45)

  IoanaDC [utilizator]

  Domnul Georgescu e un adevarat economist. Stie exact care e cea mai simpla metoda prin care "baietii destepti" sa castige procesele pe care le au pe rol cu Statul roman: o aparare proasta.

  Ce case de avocatura? Nu sunt destul de buni juristii interni pentru a pierde procese cand trebuie?

  Si uite asa impuscam trei iepuri dintr-o lovitura:

  -economie de fonduri la buget
  -un plus de imagine la populatie
  -staisfacerea clientelei politice
 • 0 (0 voturi)    
  felicitari (Sâmbătă, 26 mai 2012, 12:46)

  costin [anonim]

  Sa vedem ce face domnul Ponta in Energei. Se vorbeste ca vrea sa redirectioneze aparatele de drenat bani publici catre PSD. Umbla vorba ca vrea sa-l repuna la Transelectrica pe analfabetul Hahaianu demis de Ungureanu. Asta numai pentru ca acesta a creat deja o masinarie de drenat bani. Vom vedea si vom sti cum sa votam. Daca Ponta va racola interlopii numiti de PDL, va avea soarta celor din urma.
 • 0 (0 voturi)    
  macar sa se tina de promisiune (Sâmbătă, 26 mai 2012, 12:49)

  costin [anonim]

  O masura salutara pentru economia Ro. Interlopii numiti de PDL in pozitii de management au achizitionat servicii juridice fara numar (pe banii statului) ca sa-i apere pentru matrapazlacurile facute. Exemplul cel mai clar: Hahaianu la Transelectrica


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by