Liderii europeni nu au "avut nicio discutie" referitoare la un plan de iesire a Greciei din Zona Euro la summit-ul de la Bruxelles, a declarat primul-ministru grec Panagiotis Pikrammenos dupa ce Atena a dezmintit zvonurile in acest sens.

"Nu a fost nicio discutie despre asta", a spus el la un briefing de presa, cand a fost intrebat despre publicarea in presa a unor zvonuri potrivit carora li s-a cerut membrilor Zonei Euro sa pregateasca planuri de iesire a Greciei din Zona Euro.

In cursul unei intalniri bilaterale cu cancelarul german Angela Merkel, aceasta a fost "surprinsa si enervata ca aceasta problema a fost ridicata", a spus el.

Intrebat daca Grecia ar putea fi ajutata prin acordarea unui timp mai lung pentru a-si rambursa datoriile, ministrul de Finante George Zanias a spus ca "asta ar putea ajuta, dar in acelasi timp, este nevoie de finantare suplimentara de la creditorii nostri si ei vor decide daca sunt sau nu dispusi sa o faca".

Cu cateva ore inainte, ministerul grec de Finante negase "categoric", zvonurile despre un plan de iesire a Greciei din Zona Euro.

"Ministerul de Finante grec neaga categoric articolele potrivit carora in timpul unei teleconferinte (luni), in cadrul Eurogrup, ar fi cerut membrilor Zonei Euro, sa pregateasca planuri pentru o posibila iesire a Grecia in Zona Euro", a spus el intr-un comunicat de presa.

"Acest gen de articole nu corespund cu realitatea si pun in umbra eforturile pe care le face tara pentru a face fata problemelor sale", arata comunicatul de presa.