"Schimbari de natura bugetara nu vor fi operate in urmatoarele sase luni, insa Codul Fiscal va fi modificat, pentru a se indeplini angajamentele cu Fondul Monetar International. Vrem sa imbunatatim Codul Fiscal. Toate masurile fiscale vor fi luate fara afectarea bugetului. Exista si proiecte care presupun modificari ale bugetului, dar vor trebui sa astepte bugetele viitoare. Multe schimbari de natura bugetara nu se pot opera in sase luni sub constrangerea unui buget existent, dar se poate schimba atitudinea, se poate schimba disponibilitatea, dorinta de coloborare si de a asculta mediul privat", a declarat, vineri, secretarul de stat in Ministerul Finantelor Publice Liviu Voinea, la o conferinta a Consiliului Concurentei.

Liviu VoineaFoto: Agerpres
  • "Un prim exemplu este propunerea de Ordonanta de Urgenta (OUG) privind modificarea Codului Fiscal si a Codului de Procedura Fiscala care a intrat in prima lectura in sedinta de Guvern in aceasta saptamana. Suntem in continuare deschisi sugestiilor din mediul de afaceri din zona privata. Deja am procedat la o imbunatatire a acestei propuneri de OUG modificand modalitatea de impozitare pe castigul din tranzactii bursiere. Propunerea initiala era impozitarea la sursa. In prezent propunerea este impozitarea la sfarsitul anului pe castigul net, tocmai pentru a stimula piata de capital mai ales in contextul in care urmeaza o serie de listari a unor companii de stat", a declarat vineri Liviu Voinea.

Secretarul de stat a mai spus ca a fost reoperationalizata Comisia de Dialog Social de la nivelul Ministerului de Finante care era blocata din luna august 2010, si ca "luni va fi prima intalnire in formula completa tocmai pentru a discuta acest proiect de ordonanta a modificarii Codului Fiscal".