Grecii furiosi au inceput, duminica, pe Facebook sa se revolte impotriva directorului Fondului Monetar International (FMI) Christine Lagarde, dupa ce aceasta i-a acuzat ca nu isi platesc taxele. Directorul francez al FMI a primit mai mult de 10.000 de mesaje, multe dintre ele obscene, pe pagina ei de pe reteaua sociala, cand mesajele ei atrag de obicei cateva sute de comentarii, scrie publicatia The Telegraph.

Duminica dupa-amiaza a fost creata o pagina speciala pe Facebook cu titlul "Grecii impotriva lui Lagarde". Creatorii paginii au descris-o drept "pagina care sa arate nemultumirea unei natiuni fata de Lagarde!"si au postat o imagine cu seful FMI.

Grecii o acuza pe Lagarde ca le-a facut mai grea suferinta in aceasta perioada de criza economica atunci cand si-au vazut salariile si pensiile taiate. Tara este marcata de al cincilea an de recesiune economica.

"Ar trebui sa spuneti acest lucru rudelor celor 3.000 de greci care s-au sinucis si milioanelor de someri", scrie pe Facebook un utilizator care semneaza Ntavos Paok.

Christina Tsekoura, pensionara dupa ce a fost functionar public, scrie pe internet despre cat de greu ii este familiei sale cu pensiile reduse, cu rata la banca mare pentru casa in conditiile in care o intretin si pe fiica lor somera.

"Familia mea nusedatoreazaniciun euroadministratiei fiscale, vreunei agentiipublicesauvreunei bancidin Grecia sau din strainatate", a scris ea. "Noi credem in onestitate si munca grea deci eu va interzicsa ne consideratihoti si sa imi suparati familia", adauga femeia.

Christine Lagarde a afirmat intr-un interviu acordat publicatiei The Guardian ca grecii trebuie "sa inceapa sa se ajute singuri"platindu-si impozitele. Ea s-a declarat mai ingrijorata de soarta copiilor din Africa decat de cea a grecilor.