Nota Redactiei:
- Puneti intrebari folosind formularul de comentarii de la sfarsitul articolului.
- Pentru a pastra coerenta si relevanta discutiei, nu vom valida comentariile care nu se refera la temele anuntate, care nu contin intrebari sau care constau in atacuri la persoana.
Ca atare, o limita financiara nu exista, ci e nevoie de o analiza pentru fiecare caz in parte
Va multumesc de raspunsuri anticipat
Problema se pune din cauza ca pretul de vanzare este f mare (3x costul real) si evident profitul va fi pe masura. Venitul nu este f mare, dar profitul se apropie la 1/2 din vanzari.
firma romaneasca produce si realizeaza venit, firma offshore gaseste clientii si se ocupa de logistica si distributie.
1) Cum explicati ca cei mai bogati romani (Patriciu, Tiriac s.a.m.d.) au majoritatea firmelor pe offshore?
Este o metoda de-a fenta impozitul?
2) Nu s-ar putea interzice offshorurile in Romania? Presupun ca scot miliarde afara anual.
2. Cum se coreleaza activitatea prin firme off-shore cu reglementarile in domeniului tranzactiilor intra-firma? Multe firme fac profituri prin tranzactii intra-firma in care la un capat se afla off-shore-uri unde se strange profitul, insa e usor de dovedit ca aceste tranzactii nu au loc la preturile pietei.
3. Ce noutati putem astepta in domeniul secretului actionariatului off-shore-urilor? Vad ca se pune accentul pe aspectul fiscal al firmelor off-shore, nu si pe acela cel putin la fel de important al pastrarii discretiei in ceea ce priveste actionarii...
Multumesc.
In opinia Dv, care sunt plusurile si minusurile proiectului de modificare a actualului Cod Fiscal
multumesc
Ce stiti despre acest impozit? Daca de pilda eu am pierdere in perioada anterioara si un leu profit acum, mai platesc impozit in cazul aplicarii noilor reguli? Care ar fi avantajul/dezavantajul unui asemenea sistem de impunere?
multumesc
De ce in Romania apeleaza la optimizari fiscale doar companiile, nu si Statul? El cand isi va optimiza cheltuielile pentru ca noi sa nu fim nevoiti sa apelam la optimizari ca sa nu platim Statului bani pe care acesta ii cheltuie aiurea?
Se poate vorbi de optimizare fiscala la nivel de Stat nu doar la nivel de companie?
Renunţarea la declaraţiile trimestriale depuse la fisc de investitorii în acţiuni şi în fonduri mutuale este un pas pozitiv în vederea reducerii birocraţiei, însă preţul plătit de piaţă ar putea fi impozitarea la sursă cu 16% a tranzacţiilor profitabile ar putea duce la dispariţia completă a investitorilor activi de pe bursă, adică aceia care susţin în prezent tranzacţiile şi aşa reduse (ZF). E corecta decizia MF?
Daca deschid un offshore in Bahamas si acel offshore cumpara un domeniu .ro (adica un site), pot desfasura activitatea fara sa achit nimic catre statul roman?
Practic offshore-ul ar detine doar un domeniu electronic, si nu ar efectua vanzari online, ci doar vanzarea unui spatiu de reclama catre agenti economici din Romania. Cum poate emite acel offshore facturi pentru Romania fara sa se inregistreze fiscal la noi?
Stiu ca daca se demonstreaza ca afacerea este condusa din Romania te expui riscurilor penale. Asa este? Cum poate fi evitat acest lucru in cazul concret al gestiunii unui site?
In ce mod (legal desigur) ar putea fi utilizat de persoana romana, proprietara a offshore-ului, profitul obtinut? Ar fi nevoie de plata unor impozite, sau se poate gasi o solutie absolut legala pentru a evita platile catre statul roman?
Doresc sa evit platile catre stat dintr-un singur motiv: din acei bani stransi la buget se hranesc tot felul de indivizi onerosi, si doar o cota foarte mica din ei se foloseste in interesul comunitatii.
Va multumesc!
In ceea ce priveste utilizarea fondurilor dintr-un off-shore, retragerea lor pentru scopuri personale /private este un element generator de impozit in Romania. Deci, doar utilizarea lor pentru alte investitii (in capitalul unor firme) nu este taxata imediat in Romania.
Domeniu de activitate clasic: consultanta IT, software realizat la comanda.
Stiu ca multi din freelancerii din domeniu lucreaza pe PFA iar firmele mici pe micro. Nu am inteles niciodata insa de ce nu-si face nimeni offshore-uri -- doar lipsa de informatie sau pentru ca nu se renteaza?
La aceste intalniri participa reprezentantii firmelor mari de consultanta fiscala precum si cei ai asociatiilor profesionale de profil.
Este impozabil salariul obtinut 100% in strainatate, de catre un cetatean roman, care locuieste fizic in Romania cca 49% din an? Firma la care lucreaza este straina fara filiala in Romania?
Mai este valabila Legea nr. 571/20.3, la art. 55 alin. (4) lit. "m".? Daca nu, cu ce s-a inlocuit?
Mii de multumiri!
Doamne ajuta!
Cristi
Am analizat un pic problema si se pare ca la registrul comertului mi se cere ceva numit 'Certificat de bonitate' .....iar acest act nu exista in Hong Kong.
Cu cat la suta cresc sansele unui control de la fisc daca folosesc un offshore pentru a cumpara o parte dintr-o companie IT din Romania?
R: Niciodata :)).
Tare-as vrea sa fentez statul macar odata. Ca el nu-mi apara deloc drepturile mele. Pentru stat sunt doar un individ care cotizeaza si care e bun atat timp cat cotizeaza. Si ca mine sunt toti oamenii, mai putin cei implicati in "combinatii" cu statul.
Iar votul asa zis democratic, bun de nimic... cand n-ai ce alege.
In schimb legea e lege pt. catei dar nu si pt. dulai.