Daniel Daianu a fost eliberat din functia de consilier de stat in cadrul aparatului propriu de lucru al premierului Victor Ponta, la mai putin de trei saptamani de la numirea in functie. In nota din Monitorul Oficial se precizeaza ca retragerea din functie are la baza "motive personale", informeaza Mediafax.

Daniel DaianuFoto: Agerpres

Daniel Daianu a fost numit consilier de stat al premierului pe 11 mai. Dupa publicarea deciziei de numire in Monitorul Oficial, Daianu a declarat ca titulatura de "consilier de stat" nu este corecta. "Nu sunt in aparatul guvernamental. Sunt consilier special pe probleme economice si europene, aceasta functie nefiind remunerata", a declarat profesorul de economie Daniel Daianu, contactat de Hotnews.

Pana la semnarea deiziei de numire, Daniel Daianu a lucrat tot ca si consilier pe probleme economice al presedintelui PSD Victor Ponta.

Daniel Daianu, doctor in economie, a fost ministru al Finantelor, in perioada decembrie 1997-septembrie 1998, dupa ce anterior, in 1992, a fost ministru adjunct al Finantelor. El a lucrat si ca economist sef la Bancii Nationale a Romaniei, post din care a fost numit ministru in decembrie 1997.

Daianu a fost europarlamentar in perioada 2007-2009, fiind candidat din partea PNL. Pentru a ocupa postul de europarlamentar el a demisionat in decembrie 2007 din Consiliul de Supraveghere al Bancii Comerciale Romane, post ocupat din septembrie 2005.

In octombrie 2009, Daianu a incercat sa revina la BNR, candidand ca independent pentru functia de membru in Consiliul de Administratie, insa nu a gasit sprijinul necesar in Parlament.

In timpul regimului comunist, din 1976 pana in septembrie 1978, el a lucrat la Directia de Informatii Externe (DIE), din MAI. In octombrie 2007, in perioada candidaturilor pentru Parlamentul European, el a afirmat ca a intrat in DIE deoarece astfel putea sa studieze in strainatate