Cancelarul german Angela Merkel doreste ca Spania sa recurga la sprijinul Fondului de sustinere din Zona Euro (FESF), temandu-se ca aceasta tara nu poate rezolva de una singura criza bancilor sale, scrie revista Der Spiegel, preluata de AFP.

Merkel si ministrul sau de Finante doresc sa impiedice ca, dupa Grecia, criza euro sa izbucneasca intr-o alta tara din sudul Europei.

Schaeuble a facut presiuni asupra omologului sau spaniol, Luis de Guindos, in cadrul vizitei pe care acesta a facut-o la Berlin, miercuri, spune revista germana, care adauga ca ministrul german doreste ca Spania sa ia bani de FESF pentru a-si recapitaliza bancile.

Potrivit sursei citate, intre 50 si 90 de miliarde de euro trebuie injectate in sectorul bancar spaniol, potrivit unor "experti ai guvernului federal".

De-a lungul saptamanii trecut, dupa ce a anuntat cea mai costisitoare salvare publica din istoria sa, cea a Bankia (23,5 miliarde euro, dintre care 19 miliarde raman inca de gasit), Spania a fost puternic atacata pe piete. Bursa din Madrid a cazut la cele mai reduse nivele din 2003 si costurile finatarii datoriei spaniole au crescut puternic.