Consiliul Concurentei (C.C.), in parteneriat cu Secretariatul General al Guvernului, au semnat cu Banca Mondiala contractul prin care institutia internationala va acorda consultanta in domeniul analizei operationale specifice concurentei,au anuntat oficialii C.C.. Banca Mondiala a realizat in 2011 o analiza a activitatii C.C., facand in final ample recomandari privind imbunatatorea performantelor institutiei de concurenta.

Bogdan ChiritoiuFoto: HotNews.ro

"Prin acest proiect ne propunem atat consolidarea Consiliului Concurentei ca institutie cheie a administratiei centrale, cat si imbunatatirea actiunilor noastre in vederea realizarii misiunii de a contribui la functionarea eficienta a sectoarelor economice romanesti, in beneficiul consumatorilor" a declarat, cu acest prilej, domnul Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei.

Valoarea contractului este de 19,84 milioane lei (aproximativ 4,44 milioane euro) din care 85% reprezinta finantare nerambusabila din Fondul Social European, iar restul fiind asigurat din fonduri nationale.

Proiectul se va derula pe o perioada de 24 de luni si vizeaza, in principal, cresterea rolului Consiliului Concurentei in elaborarea politicilor economice conform principiilor de concurenta, promovarea practicilor europene in domeniu, consolidarea capacitatii administrative a autoritatii de concurenta.