Comertul cu amanuntul, avans modest in aprilie

de DP     HotNews.ro
Marţi, 5 iunie 2012, 10:09 Economie | Finanţe & Bănci


In luna aprilie 2012, volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) a crescut fata de luna precedenta atat ca serie bruta cu 2,6%  cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 0,8%. Fata de luna corespunzatoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) a crescut atat ca serie bruta cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu  3,4 %.

In perioada 1.I - 30.IV. 2012, volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) a crescut  fata de  perioada 1.I - 30.IV. 2011, atat ca serie bruta cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu  3,6%  si respectiv, cu 4,2%.

Aprilie 2012  comparativ cu martie 2012

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie bruta, in luna  aprilie 2012, comparativ cu luna precedenta, a crescut pe ansamblu cu 2,6%, datorita cresterilor inregistrate la comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+7,3%) si la  vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (+2,8%). Vanzarile de produse nealimentare au ramas neschimbate.
  
Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna  aprilie 2012, comparativ cu luna precedenta, a crescut pe ansamblu cu 0,8% datorita cresterii inregistrate la vanzarile de produse nealimentare (+1,6%), la comertul cu amanuntul al carburantilor pentru  autovehicule, in magazine  specializate (+0,9%) si la vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun  (+0,2%).

Aprilie 2012  comparativ cu  aprilie 2011

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie bruta, in luna  aprilie 2012, comparativ cu luna aprilie 2011 a inregistrat o crestere cu 3,4% datorata cresterii  comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+11,0%), vanzarilor de produse nealimentare (1,9%) si vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (+0,3%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna  aprilie 2012, comparativ cu luna  aprilie 2011 a crescut cu 3,4%, crestere datorata comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+11,1%), a vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (+1,9%) si a vanzarilor de produse nealimentare (1,8%).

Perioada 1.I - 30.IV. 2012 comparativ cu perioada 1.I - 30.IV. 2011

In perioada 1.I - 30.IV. 2012 comparativ cu perioada 1.I - 30.IV. 2011, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie bruta, a crescut cu 3,6%, datorita cresterii comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+9,9%), vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (+3,3%), si a vanzarilor de produse nealimentare (+0,8%).

In perioada 1.I - 30.IV. 2012 comparativ cu perioada 1.I - 30.IV. 2011, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a crescut cu 4,2%, datorita cresterii comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+9,7%), a vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (+4,0%) si a vanzarilor de produse nealimentare (+1,6%).


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

1162 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by