A functionat cu adevarat in Romania sistemul de impunere al cotei unice? Ce avantaje ne-a adus si care au fost dezavantajele acestui mecanism? Si-a facut cota unica "datoria", iar acum e vremea sa renuntam la ea? Gabriel Sincu, partener la compania de consultanta Mazars adiscutat onlinecu cititorii HotNews.ro. Invitatul va raspunde la intrebarile venite de la cititori pana la ora 12.00 pe parcursul zilei de astazi.

Gabriel Sincu - Mazars ConsultingFoto: Mazars
  • Puteti posta intrebari prin intermediul formularului de comentarii.
  • Nota redactiei: Pentru coerenta si relevanta discutiei, nu vom aproba comentariile care nu se refera la tema anuntata, care nu contin intrebari sau care constau in atacuri la persoana.

Gabriel SINCU, Partner, Head of Tax & Outsourcing Mazars

  • Absolvent al Facultatii Finante-Banci din cadrul Academiei de Studii Economice Bucuresti si detine calificarea de expert contabil in Romania.
  • Si-a inceput cariera ca inspector fiscal, iar din 1999 a intrat in domeniul consultantei in cadrul firmei RSM Hemmelrath, care in aprilie 2007 a fuzionat cu Mazars, dobandind astfel o experienta considerabila de peste 14 ani  in consultanta fiscala: impozitare companii, in special in ceea ce priveste impozitul pe profit, TVA, impozite cu retinere la sursa, reglementari internationale cu privire la preturile de transfer.
  • Este implicat si intr-o serie de mandate de planificare fiscala pentru investitorii straini care isi desfasoara activitatea in Romania, precum si in rezolvarea problemelor legate de impozitarea cetatenilor straini detasati in interes de serviciu pe teritoriul Romaniei.
  • In decembrie 2009 devine primul partener roman numit in cadrul Mazars, in prezent conducand departamentele de Fiscalitate si Outsourcing - Contabilitate si Payroll.
  • A elaborat si sustinut numeroase seminarii si traininguri in domeniul legislatiei fiscale.
  • Participa in mod regulat la intalnirile cu Ministerul de Finante pentru implementarea codului fiscal, organizate de AmCham si FIC.
  • Membru al: Camerei Consultantilor Fiscali din Romania (CCFR), Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania (CECCAR), ACCA (Association of Chartered Certified Accountants), Asociatiilor Romane si Internationale a Auditorilor Interni (AAIR / IIA).