Erste Group Bank AG (Erste Group) si-a majorat participatia la BCR cu 34.500.000 de actiuni, de la 93,04% la 93,27%, in urma ofertei lansate pentru actionarii minoritari ai BCR (oferta nu a fost adresata SIF-rilor). Oferta s-a derulat in perioada 26 februarie - 25 mai 2012, pretul oferit pe actiune detinuta de actionarii minoritari fiind de 1,09 RON. Scrisorile de acceptare din partea actionarilor care vor fi primite in saptamanile urmatoarele vor fi de asemenea luate in considerare.

Rata de acceptare foarte buna (60,54%) arata ca actionarii minoritari au considerat oferta ca fiind corecta si atractiva. Investitia totala realizata de Erste Group prin aceasta oferta insumeaza aproximativ 8,4 milioane EUR si reconfirma angajamentul Erste Group fata de BCR si piata din România.

Erste Group se angajeaza sa lanseze o noua oferta pentru a rascumpara actiunile detinute de actionarii minoritari persoane fizice ai BCR in urmatoarele 12 luni, potrivit aceleiasi formule de calcul si luand in considerare preturile de la acel moment.