Ministrul de Finante si prim-viceguvernatorul BNRFlorin Georgescu a negat miercuri categoric posibilitatea ca euro sa atinga pragul de 5 lei. In briefingul de presa care a urmat sedintei de Guvern, Georgescu a spus ca in niciun caz acest nivel nu va fi atins. El a explicat in cateva cuvinte argumentele care au dus la actuala tendinta de depreciere pe care s-a inscris moneda nationala:"A fost vorba de criza din Grecia care i-a facut pe investitorii cu bani sa isi retraga banii pentru a-i plasa acolo unde considera ca sunt mai in siguranta. Leul insa se mentine mai bine decat alte monede din regiune pentru ca fundamentele economiei romanesti sunt mai bune", a spus Georgescu.

Ministrul de Finante a reluat sugestia facuta ieri de Guvernatorul Isarescu, aceea ca BNR ar putea apara pragul de 5 lei/euro in cazul in care episoadele de depreciere continua.

Georgescu a mai spus ca isi mentine optimismul cu privire la cresterea economica pentru acest an, chiar daca media vorbeste despre recesiune. "Daca discutam doar din punctul de vedere tehnic, suntem dupa doua trimestre consecutiva de scadere, adica recesiune. Dar haideti sa nu ne uitam doar asa tehnic si sa vedem ca fata de T1 2011 am avut o crestere economica de 0,3%, chiar daca rostiti aceasta cifra cu vocea scazuta, Daca inmultim aceasta cifra cu 4, cate trimestre are un an, ne da 1,2% crestere economica, desi sigur ca nu asa se face calculul economic. Va spun, vom avea crestere in 2012", a declarat Georgescu.