​Platforma bursiera Nasdaq a anuntat crearea unui fond de indemnizatie in valoare de 40 milioane dolari, scopul fiind despagubirea investitorilor care au avut de suferit din cauza gravelor probleme tehnice aparute pe 18 mai, ziua listarii Facebook. Actiunile celei mai mari retele sociale au inregistrat pe 6 iunie un nou minim - 25,52 dolari - fiind departe de maximul atins: 45 de dolari.

Nasdaq solicita autoritatilor sa ii permita crearea acestui fond cu care sa fie despagubite companiile care au avut de suferit, au fost dezavantajate si au pierdut bani din cauza problemelor de software aparute in ziua listarii Facebook, scrie AFP.

Mai multe companii s-au plans ca pe 18 mai au pierdut multe milioane de dolari din cauza ca problemele tehnice nu le-au permis inregistrarea unor tranzactii bursiere.

Plangerile cumulate venite de la investitori nemultumiti de problemele informatice aparute par sa totalizeze 100 de milioane de dolari, astfel ca suma propusa de Nasdaq nu este multumitoare.

Mai mult, bursa NYSE Euronext a criticat vehement initiativa de despagubire venita de la Nasdaq, considerand-o ca fiind cu totul deplasata. Cei de la NYSE spun ca propunerea este injusta si total anticoncurentiala.