"Sefii de banca nu fac astfel de aprecieri", a declarat joi seara la Digi24 Daniel Daianu, consilier onorific al premierului Victor Ponta, referindu-se la afirmatia directorului ING Bank Romania, Misu Negritoiu, facuta in urma cu cateva zile in emisiunea "Dupa 20 de ani" de la Pro Tv. Acesta a sustinut ca, indiferent daca Grecia iese sau nu din zona euro, cursul de schimb s-ar putea indrepta usor spre nivelul de 5 lei/euro, iar presiunile pe euro si monedele din regiune vor continua in urmatorii ani. "Nu ai voie sa faci astfel de declaratii, daca vrei da-ti demisia si mergi acasa. Faci analiza economica, spui ce vrei, dar nu faci asta cind esti seful unei banci comerciale", considera Daniel Daianu.

Daniel Daianu a declarat la 24 intr-o ora ca si-ar dori ca sefii bancilor comerciale sa aiba mai multa smerenie si sa inteleaga ca nu tot ce face institutia financiara pe care o conduc este in ordine. Consilierul onorific al premierului mai spune ca sefii de banca, de regula, nu fac asfel de aprecieri.

Seful ING a aratat ca desi problema cea mai presanta a Europei este Grecia, slabiciuni se regasesc in toate tarile din Sudul Europei si toate statele periferice. Misu Negritoiu a mai adaugat ca desi situatia ar putea fi tinuta sub control, dialogul va fi prelungit, fara imbunatatiri rapide, fundamentale, pe termen scurt.